Opet sa nulom: Neka se pripremi veliki prijatelj

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 08:41

Novak Đoković u četvrtfinalu Australijan opena

Čišćenje! Tri vezane pobede sa „nulom“ najbolje su svedočanstvo forme i ambicija Novaka Đokovića. Jeste počeo malo sporije protiv Jana Lenarda Štrufa, međutim,  narednim rivalim nije ostavio ni gram nade da bi mogli da ga ugroze. Prošli su kao bosi po trnju Japanci Tacuma Ito i Jošito Nišioka, ista sudbina zadesila je Dijega Švarcmana, nedoraslog za okršaj sa drugim reketom sveta – 3:0 (6:3, 6:4, 6:4).

Mada deluje da se Argentinac koprcao, razvoj meča četvrog kola bio je takav da je sve vreme Srbin kontroliao dešavanja i bez većih problema posle dva sata i sedam minuta umarširao u četvrtfinale Australijan opena (11. put u karijeri), gde će odmeriti snage sa Milošem Raonićem.

Izabrane vesti

Za razliku od minule dve runde kad je protiv Azijata ispalio po 16 asova, Novak je sinoć duplo manje poena osvojio iz početnog udarca (osam), ali je zato sjajno koristio brejk šanse (iz prvih pet čak četiri puta oduzeo servis rivalu), ostavrio bolje procente i na prvi (75:62) i na drugi servis (68:49), zabeležio je i 19 vinera više od Švarcmana, čak 31 poena mu je u vidu neiznuđenih grešaka poklonio protivnik i tu je suštinska razlika.

Sve do rezultata 3:3 u prvom setu dželat Dušana Lajovića u prethodnom kolu se držao, međutim, usledila je furiozna serija Đokovića, šest uzastopnih gemova, dobijen prvi i prednost u drugom setu, pa nije bilo dileme kako će se završiti njihov četviri susret u karijerama. I svaki put je dobio Novak, od toga tri na grend slemovima.

Đoković će u četvrtinalu igrati sa Milošem Raonićem. Kanađanin crnogorskog porekla je preslišao Marina Ćilića u tri seta (6:4, 6:3, 7:5) i potvrdio sjajnu formu u Melburnu, gde još nije izgubio set, a pritom je pre dva dana bio bolji od Stefanosa Cicipasa.

Biće to deseti put da se suočavaju veliki prijatelji, kako jedan drugog često oslovljavaju u intervjuima. Naš as vodi je slavio svaki put dosad. Neka tako bude i u noći između ponedeljka i utorka.

Poslednji meč dana igraju Rodžer Federer i Marton Fušovič. Švajcarac je slavio pobede u oba prethodna meča sa ovim rivalom, a istovremeno razlika u kvalitetu i iskustvu je ogromna. Fedeks ne bi trebalo da izgubi više od jednog seta...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara