Novak Đoković i Rafael Nadal (©Reuters)
Novak Đoković i Rafael Nadal (©Reuters)

Ono kad ni Španci više ne veruju u Nadala protiv Novaka

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 08:46

Ali sa Alkarasom je druga priča

Na kraju je ispalo podnošljivo – 6:1, 6:4. A, malo je nedostajalo da bude bolno čišćenje nasred Rolan Garosa, da Novak Đoković deklasira Rafaela Nadala tamo gde se Španac oseća kao u svojoj kući.

Ali videlo se od prvog poena da Rafa nije više „onaj Rafa“, a da je Novak rešio da ga samelje na putu do trećeg kola. Najbolnije od svega za giganta svetskog tenisa iz Majorke je što više ni njegovi zemljaci ne veruju u njega.

Izabrane vesti

Nema Rafa snage, nema šanse protiv Novaka“, pričalo je nekoliko španskih novinara sa srpskim pre početka meča na „Filip Šatrije“.

U srpskom taboru je bilo po onoj „koga Rafa jednom ujede na RG, doveka ga se boji“, što je izazvalo malo podozrenje kod kolega sa Pirineja, verovatno misleći da se šalimo sa njima.

Jesu se, naravno, oni nadali da Nadal može da izvuče nekog skrivenog aduta iz rukava i dobije ovaj meč, svakako da su bleda lica postala crvena kada je Rafa došao u priliku da od 0:4 povede 5:4 u drugom setu. Ali, ubrzo je Đoković vratio stvari na svoje mesto i pokazao publici „da vas sad čujem“. A, Nadala je u miks zoni, pred novinarima, ponovo dočekalo i razbesnelo pitanje da li je ovo bio njegov „poslednji ples“ sa Novakom, odnosno, da li je vreme za penziju.

„Aman, ljudi, dokle više, svaki dan isto pitanje“, zagrmeo je veliki šampion, osvajač 22 grend slem trofeja.

Ali, potpuno je druga priča u španskom taboru je kada se pomene eventulano finale (kako bre, eventualno, odzvanja nam u glavi Piksijev glas).

„Alkaras će pobediti Novaka“, nemaju nikakvu dilemu novinari iz Španije.

A, bogami, ni većina ostalih, sa raznih strana sveta, čak i neki sa prostora bivše Juge.

No, teniski GOAT (ili God – Bog, kako mu neki nadenuše ovde) je tu da ih ponovo, ko zna koji put u karijeri, sve razuveri.


tagovi

Novak ĐokovićPariz 2024Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara