©AFP
©AFP

"Đokoviću su i pre dve-tri godine najavljivali kraj karijere, ali to je scenario koji jednom mora da se desi"

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 12:43

Hačanov u superlativima govorio o prvom reketu sveta, međutim naglasio i da početak 2024. nije onakav na kakav je Srbin navikao javnost

Prvi put od 2007. godine Novak Đoković je dočekao april bez ijednog osvojenog trofeja čime je ponovo učinio aktuelnom temu o njegovom roku trajanja. Porazi od Janika Sinera i Luke Nardija pokvarili su planove prvog reketa sveta na Australijan Openu i u Indijan Velsu te je teniska javnost u njima našla povod za polemiku na temu da li se radi o početku kraja Srbinove karijere ili zatišju pred buru. Na ovo pitanje, u intervjuu za ruski Sport Ekspres, odgovorio je i Karen Hačanov, trenutno 17 reket sveta.

"Teško je reći da li se radi o početku kraja ili samo lošem periodu. To u stvari zna samo Novak, a uskoro ćemo saznati. Isto mu je prorican kraj karijere i pre dve-tri godine. Naravno, pre ili kasnije to je scenario koji mora da se desi, a sudeći po ranijim godinama, za njega ovo nije sasvim normalan početak sezone. Ipak, predstoji još mnogo velikih turnira i mislim da će oni biti odlučujući u razumevanju gde se Đoković zaista nalazi", rekao je Hačanov.

Izabrane vesti

Rus je takođe istakao da je Đoković primer trajanja u sportu.

"Đoković je jedinstven po tome koliko dugo je na visokom nivou i u sjajnoj formi, bez ozbiljnije povrede. Naravno, Novak uvek ima neki problem, ali je tenis veoma dinamičan sport. Igramo svake nedelje na različitim kontinentima ili državama, na različitim podlogama... Povrede su povezane sa svim tim i specifične su za tenis, te još više iznenađuje Novakov kontinuitet", istakao je Hačanov.


tagovi

Karen HačanovNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara