"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Đokovićeva odbrana trofeja počela predstavom u tri čina, servis mora bolje

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.01.17. | 11:36

Fernando Ferdasko zakomplikovao situaciju samo u drugom setu, ali to je bilo sve

Novak ĐokovićUvod miran, zaplet dostojan holivudskih trilera i rasplet koji svedoči o šampionskim nervima Novaka Đokovića. Odbrana titule na Otvorenom prvenstvu Australije počela je pobedom nad Fernandom Ferdaskom - 6:1, 7:6 (4), 6:2.

Opasno je iskusni Španac zakomplikovao Đokovićev život u potpuno arhaičnom drugom setu u kome su obojica tenisera servis poklanjala kao da su krenuli u humanitarnu misiju, ali kada je u taj-brejku i poveo sa 4:3 nije izdržao.

Izabrane vesti

A Đoković je, odavno se to zna, najbolji kad drugima kolena počinju da klecaju.

Baš kad su po društvenim mrežama krenula podsećanja o korisnim svojstvima slanine, Novak je na delu negirao čaršijske priče da zbog drugačije ishrane brže nego pre gubi energiju. Verdasku je uzvratio serijom od četiri uzastopna poena i osvojivši drugi set i definitivno slomio duh protivnika.

Treći set stoga je bio samo formalnost. Rani brejk već u drugom gemu i siguran korak na putu ka sedmoj uzastopnoj tituli u Melburnu. Naredna prepreka? Denisa Istomin. Uzbekistanac je danas bio bolji u četiri seta od Hrvata Ivana Dodiga - 6:1, 6:4, 3:6, 7:5

(FOTO: Action Images)


tagovi

atpFernando VerdaskoNovak ĐokovićOtvoreno prvenstvo Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara