Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković u novoj epizodi: Sam protiv svih

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.07.24. | 12:05

Srpski as u polufinalu Vimbldona danas (ne pre 16.30) protiv Italijana Lorenca Musetija koga je dobio na pet od šest obračuna

Povreda kolena posle Rolan Garosa je prošlost, Novak Đoković je opet onaj stari, veliki šampion. Bez borbe je stigao do polufinala Vimbldona. Imao je četiri dana odmora što je plus pred današnji (ne pre 16.30) dvoboj sa Italijanom Lorencom Musetijem za plasman u novo finale najprestižnijeg turnira na svetu.

Sedam puta je naš as podigao trofej na londonskoj travi, protiv Norvežanina Runea u osmini finala je razmaženim Britancima „sasuo sve u lice“, poslao ih na spavanje. Većina navija za rivala našeg asa, ali to ne utiče na Đokovićeve igre koje su sve bolje kao turnir odmiče.

Izabrane vesti

Hvala svima koji su tu jer vole tenis, cene igrače i njihov trud. Ali, za one druge: igrao sam u mnogo goroj atmosferi. Ne možete ni da me dotaknete“, poručio je Đoković pre četiri dana.

De Minaur mu je predao meč četvrtfinala ,a pre Runea, padali su Australijanac Popirin, Britanac Farnli i Čeh Kopriva. Dva seta je izgubio drugi teniser sveta na Vimbldonu, a sada odmoran i pun samopouzdanja dočekuje duel sa 25. teniserom sveta. Pre toga će na teren Ol Ingland klaba Rus Danil Medvedev i Španac Karlos Alkaras (14.30).

16.30: (1,13) Đoković – Museti (6,00)

Museti je pre dva dana dobio Amerikanca Tejlora Frica posle pet setova i tri i po sata tenisa. I pre toga je Italijan igrao teške mečeve (nijedan nije dobio sa 3:0). Zemljaka Darderija u drugom kolu je pobedio posle pet setova. Jasno je da je Novak veliki favorit, ali londonska trava je uvek pogodne tle za iznenađenja.

Srbin i Italijan igrali su šest puta dosad, a skor je 5:1 u korist Đokovića. Jedini poraz je rekorder po broju grend slem titula doživeo prošlog aprila u Monte Karlu, na mastersu na zemlji, kada je Museti pobedio posle tri seta. Poslednji put su igrali pre manje od mesec i po, u šesnaestini finala Rolan Garosa. Nole se mučio u Parizu, uspeo je da dobije Musetija sa 3:2.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE NOVAK DA DOBIJE MUSETIJA SA 3:0 JE 1,90.

Gubio je sa 2:1, ali u naredna dva seta je Azuru dopustio tri gema. Peti je Novak dobio s nulom i plasirao se u osmini finala Otvorenog prvenstva Francuske.

"Uvek se trudiš da igraš svoj tenis najbolje što znaš. S druge strane, moraš da se prilagodiš taktički svom protivniku. S Musetijem sam igrao na šljaci oba puta ove godine koja mu je omiljena, ali je jako dobro igrao i na travi ove godine. Finale Kvinsa, polufinale Vimbldona. Sigurno će izaći sa namerom da pobedi i da sve od sebe. Veoma je talentovan, to svi znamo. Pobedio je neke dobre igrače, poslednjeg Frica koji je, rekao bih bio favorit, ali videli smo odličan meč u pet setova. Znam šta mi je činiti. Na treningu sam radio neke taktičke primene koje ću primeniti na meču. Nadam se najboljem“, rekao je Đoković za Sport Klub dan pre meča.

14.30: (1,33) Alkaras – Medvedev (3,55)

Povreda je prošlost. Novak ističe da se dobro oseća, da nema posledice skorašnje operacije.

Zasad je sve dobro. Uvek govorim zasad, jer ne želim da budem u potpunosti uveren i oslobođen razmišljanja da može nešto da se desi. Neću da kažem da razmišljam o tome, ali uvek postoji neka mogućnost, jer je operacija bila blizu turnira. Od početka Vimbldona nisam osećao bol, samo u par navrata, ali ništa zabrinjavajuće. Radimo sve što radimo da bih bio u što boljoj formi“, istakao je Novak.

Zanimljivo, srpski as je u 2024. godini nije osvojio nijedan turnir. U Melburnu na Australijan openu ga je eliminisao Janik Siner u polufinalu, dok je na Rolan Garosu morao da preda meč Kasperu Rudu pred četvrtfinale.

Đoković je najveći turnir na svetu osvajao sedam puta, prvi put 2011. godine, a zatim slede krune 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 i 2022.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA, OSTALO JE JOŠ FINALE U NEDELJU!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

VIMBLDON – POLUFINALE

Petak

14.30: (1,33) Alkaras – Medvedev (3,55)

16.30: (1,13) Đoković – Museti (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Novak ĐokovićLorenco MusetiVimbldonVimbldon 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara