Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Đoković putuje za London, ali i dalje upitan za Vimbldon

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 18:34

Treninzi na popularnim terenima trebalo bi da daju konačan odgovor

Odlučio je Novak Đoković da u ponedeljak putuje za London, međutim, to još ne znači da će nastupiti na Vimbldonu.

Samo 17 dana od operacije meniskusa desnog kolena u Parizu, najbolji srpski teniser sebi želi da pruži najbolju moguću šansu da zaigra na ovogodišnjem Vimbldonu tako što će trenirati na terenima "Ol Ingland Kluba". Nedelju dana treninga u mestu na kome je ispisao istoriju belog sporta trebalo bi da budu dovoljna da proceni izvodljivost igranja na grend slemu.

Izabrane vesti

Đoković je u međuvremenu na svom instagram profilu objavio dva optimistična videa u kome se vidi da se njegovo telo nalazi u dobrom stanju posle operacije.

"Napredak" i "Tenise, nedostaješ mi. Nastavljamo da radimo dan po dan" bile su poruke za preko 14 miliona njegovih fanova na instagramu.

Igranje na najvećem teniskom turniru bila bi prava senzacija s obzirom na to koliko je teško preći sa šljake na travu posle ovakve povrede. Igrao je Đoković na terenima sa veštačkom travom u Crnoj Gori, te se koliko-toliko privikavao na uslove grend slema u Londonu. Još veći problem prilagođavanja predstavlja ponovno vraćanje na šljaku u sklopu Olimpijskih igara koje su apsolutni Novakov prioritet za ovu sezonu.

Ono što je do pre samo nekoliko dana bila samo hipoteza i želja srpske javnosti, iz dana u dan postaje sve konkretnija mogućnost. Treba napomenuti da je Đoković u trci sa vremenom i oporavkom prestigao Karlosa Alkaraza na ATP listi i tako sebi eventualno olakšao žreb za Vimbldon. Naime - ukoliko se Đoković nađe na žrebu bio bi drugi nosilac što bi značilo da je duel sa Sinerom moguć samo u finalu. Sa druge strane i Alkaraz bi mogao na stranu Italijana, ali to bi već sreća na žrebu morala da odredi, Aleksandar Zverev bi kao četvrti nosilac išao na suprotnu stranu.

Vimbldon počinje prvog jula.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara