"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Ðoković posle deklasiranja Berdiha: Definitivno jedan od mojih najboljih nastupa

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.11.14. | 20:24

Srpski igrač juri rekord Ivana Lendla

Novak ĐokovićNajbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je posle pobede nad Čehom Tomašem Berdihom da je završni masters u Londonu jedan od njegovih najboljih nastupa.

Briljantnim igrama Ðoković je u velikom stilu bukvalno deklasirao Marina Čilića, Stanislasa Vavrinku i Berdiha, plasirao se u polufinale kao pobednik A grupe, ali i obezbedio prvo mesto na svetskoj rang listi na kraju godine.
„Ovo je definitivno jedan od mojih najboljih nastupa. Svestan sam da je broj jedan u svetu najveći izazov kojeg teniser može da ima. To je neverovatan osećaj i veoma sam srećan“, izjavio je Ðoković posle meča sa Čehom.

Izabrane vesti

On će se sada fokusirati da postane prvi posle Ivana Lendla osamdesetih koji je osvojio tri titule zaredom na završnom mastersu.
„Ovo je duga godina, duga sezona i moje neverovatno dostignuće. Želim da se zahvalim mom timu, porodici i svima koji su me podržavali. U privatnom životu imao sam izuzetnu godinu, oženio sam se, postao otac i to je najlepša stvar koja mi se dogodila. Zbog svega sam ponosan i zadovoljan onim što sam postigao“, zaključio je fantastični srpski teniser.

U polufinalu završnog mastersa Ðoković se u subotu sastaje sa drugoplasiranim iz grupe B, Japancem Kei Nišikorijem.

Turnir u Londonu igra se za ukupan nagradni fond od 6,5 miliona dolara.

(FOTO: Action images)


tagovi

ATP listaIvan Lendlmasters london 2014Novak ĐokovićTomaš Berdih

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara