(Reuters)
(Reuters)

Đoković: Neću da stajem ovde! Nisam se ovim zadovoljio

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 21:17

„Sve što sam dosad postigao je uvek stavljano pod upitnik: nisi igrao finale OI i nisi doneo zlato ili srebo Srbiji“, kaže Novak


Nikad nije bio ovde. A kad je već tu, red je i da osvoji. Prvi put u glomaznoj karijeri Novak Đoković će se pojaviti u finalu olimpijskog turnira.

Izabrane vesti

Savladao je sebe, povredu, Lorenca Muzetija i ostalo je „samo“ da dobije Karlosa Alkarasa, pa da dobije zvanje kakvo dosad nije imao, status olimpijskog šampiona.

"Teško je sad sabrati sve emocije, peti put sam na Olimpijskim igrama, a prebrodio sam prvi put prepreku zvanu polufinale“, podsetio je u izjavi za RTS Novak da je u Pekingu bio bronzani, u Londonu četvrti, u Riju ispao još na startu, a u Tokiju baš na pretposlednjoj stepenici kad ga je savladao Aleksander Zverev.

Ovoga puta, rešen je da ode do kraja.

Neću da stajem ovde, idem na zlato! Moram da kažem svima da se ovim nisam zadovoljio, ali moramo da proslavimo ovo kako dolikuje. Obezbedio sam medalju za Srbiju, ali znate da na sebe uvek stavljam najveći pritisak i očekivanj. Sve što sam dosad postigao je uvek stavljano pod upitnik: nisi igrao finale OI i nisi doneo zlato ili srebro Srbiji. Nadam se da sam obradovao navijače u Srbiji i šire“.

Bila je to prava borba sa emocijama, bolovima, povredom... Svemu što ga je pratilo od duela sa Stefanosom Cicipasom, sad je zaboravljeno. Makar privremeno. Štaviše, sad ima vremena do nedelje da se dodatno oporavi i spremi za meč sa Alkarasom.

Nadam se mom najboljem izdanju. Dosad ni Karlos, ni ja nismo izgubili set. Zna šta taj izazov predstavlja, najveći je u ovom času, ali u finalu sam. Dozvolite mi da slavim“, zatražio je Novak mali predah.

Zasluženo. Do nedelje. A onda po – zlato.


 


 


 


tagovi

Novak ĐokovićTenisATPLorenco MuzetiOlimpijske igrePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara