Miomir Kecmanović (Reuters)
Miomir Kecmanović (Reuters)

Đoković: Nadam se Mišinoj pobedi nad Alkarasom, moglo bi da traje i četiri, pet sati...

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 21:52

"Na neki način me ne iznenađuje što beleži odlične rezultate – mislim da će ovo biti njegova sezona..."

Korak po korak približava se Novak Đoković odbrani pehara na Australijan Openu, ali dok srpska i svetska javnost obasipa njega, Janika Sinera i Karlosa Alkarasa svetlima reflektora, Miomir Kecmanović je tiho izjednačio najbolji plasman na grend slemovima u karijeri.

Srušio je Beograđanin Japanca Vatanukija, te spasavao meč lopte protiv nosilaca Jan Lenarda Štrufa i Tomija Pola, plasiravši se među najboljih 16 u Melburnu. Pred 60. teniserom sveta, koji bi od ponedeljka 29. januara mogao da bude blizu 40 pozicije je jedan od najvećih izazova karijere - sudar sa Karlosom Alkarasom za prvo grend slem četvrtfinale u karijeri.

Izabrane vesti

Ukrstiće Miša i Karlitos rekete u ponedeljak od 09.00, a iako deluje da je Kecmanović autsajder u duelu sa dvostrukim grend slem šampionom, Novak Đoković veruje u svog sunarodnika, što je i potvrdio pričom za srpske novinare u Melburnu.

„Miša je igrao fenomenalno, izvukao poslednja dva meča u pet setova, spasavao meč lopte protiv Štrufa i Pola. I to protiv Nemca na manjem terenu, gde su drugačiji uslovi, brža podloga, pa samim tim i brža igra. Izuzetno mi je drago da je ušao u četvrto kolo i smatram da je to potpuno zasluženo. Veliki je radnik i veoma je posvećen, mnogo se trudi da napreduje. Na neki način me ne iznenađuje što beleži odlične rezultate i mislim da će ovo biti njegova sezona i da će je obeležiti možda i njegovom najvećom pobedom do sada – sutra protiv Alkaraza!“, sa dosta optimizma je poručio Đoković i nastavio: „Naravno, biće izuzetno teško jer je Karlos jedan od najboljih igrača na svetu i znamo kakav kvalitet poseduje. Miša ga dobro poznaje i siguran sam da će ga dobro analizirati. Mislim da će biti fizički spreman... To jako bitno, pošto će biti dosta iscrpljujućih dugih razmena u meču koji bi mogao da traje tri, četiri, pet sati... Koliko god“.

Alkaras (1,05) - Kecmanović (7,70)

Smatra Novak da bi jedno od Kecmanovićevih oružja mogao da bude i servis.

„Apsolutno mislim da ima šansu u tom meču, jer ima izuzetno čvrstu igru sa osnovne linije; vidim da je napravio značajan napredak i u servisu, gde sada servira i preko 200 kilometara na čas. Juče sam u nekoliko navrata video da je odservirao asove koji pre možda nisu bili karakteristični za njega. Ako bude dobro servirao, to će mu mnogo pomoći jer će na takav način uspeti da osvoji te toliko potrebne lake poene, i time takođe vrši konstantan pritisak na Alkaraza. Važno je da ima i varijacije u igri, ali i da je u poziciji da Alkarazu oduzima vreme i ne dozvoljava mu da se razigra. To su sve taktičke stvari koje on i njegov tim već dobro znaju, ali je mnogo lakše nešto reći i planirati nego to izvesti na terenu – pogotovo ako igrate protiv tako kvalitetnog igrača“, zaključio je Đoković.

Podsetimo, poslednji put Srbija je imala dva tenisera u četvrtfinalu nekog grend slema 2012. godine kada su se tamo našli Đoković i Janko Tipsarević. Isti dvojac plasirao se među osam najboljih u Njujorku i godinu dana ranije.


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasMiomir KecmanovićAustralijan open 2024Australijen open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara