Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Đoković ispao u trećem kolu, Alkaras uzeo titulu, ali razlika na ATP listi se povećala

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.03.24. | 08:36

Španac odbranio trofej na Indijan Velsu

Imao je Novak Đoković lepu šansu da napravi veliku razliku u odnosu na najbliže pratioce na ATP listi, ali je srpski as ispao u Indijan Velsu u trećem kolu, dok je od mastersa u Majamiju odustao.

S druge strane, Karlos Alkaras se vratio na nivo igara od pre godinu dana i prvi put još od Sinsinatija u avgustu 2023. došao do finala nekog turnira, a onda i do titule.

Izabrane vesti

Pa, iako je Španac krunisan u Indijan Velsu, a Srbin rano morao da spakuje kofere, razlika između njih na ATP listi se povećala. Doduše, za samo 50 bodova.

Đoković je u Indijan Velsu zaigrao prvi put posle pet godina, te nije imao bodove da brani, mogao je samo da ih dodaje. I dodao je tek toliko – 50. Alkaras je branio titulu na istom mastersu i odbranio je. Ali, za to nije dobio dodatne bodove, samo je potvrdio stare.

Tako danas vrh ATP liste izgleda: na prvom mestu Đoković sa 9.725 bodova (imao pre nedelju dana 9.675), a na drugom Alkaras sa 8.805, koliko je imao i prošlog ponedeljka. Na trećem mestu je Janik Siner sa 8.310 (8.270), a na četvrtom Danil Medvedev sa 7.765 bodova (7.715).

Iza njih idu Zverev, Rubljov, Rune, Rud, Hurkač, a Top10 zatvara De Minor.

Novak Đoković je danas počeo 417. nedelju na prvom mestu ATP liste. Rekord koji se iz sedmice u sedmicu samo popravlja…


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara