Odlične vesti: Ne odlučuje samo jedan sudija, Vladi Australije vezane ruke

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 09:45

Naravno, pod uslovom da žalba bude usvojena...

Iz časa u čas menja se situacija u procesu "Novak Đoković protiv države Australije". Ako je noćašnje novo privođenje i vraćanje u ozloglašeni hotel zaličilo na dobijeni set od strane tamošnjih vlasti, odluka Federalnog suda koja će uslediti da Novakova žalba bude razmatrana pred punim sastavom sudija sasvim sigurno ima težinu makar dobijenog gema.

U saopštenju koje je Sud izdao navodi se da će žalbeni proces kao glavni sudija voditi Džejms Olsop, a uz njega će još biti i kolege Entoni Besanko i Dejvid O'Kalahan.

Izabrane vesti

Prvobitna ideja Vlade Australije bila je da suđenje vodi samo O'Kalahan, koji bi uskočio umesto sudije Kelija. U tom slučaju, navode tamošnji mediji, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje bi imao određene ingerencije da se umeša ukoliko mu se odluka ne bi dopala. Advokati Novaka Đokovića želeli su da preduprede ovakav scenario, te su postali zahtev da odlučuje sudijska komisija. Kako su dobili pozitivan odgovor australijski mediji ovu vest donose u svetlu Novakove "male pobede", uz konstataciju da su Vladi sada vezane ruke.

Dakle, ukoliko tročlana sudijska komisija usvoji žalbu svetskog broja jedan, sva je prilika da se višednevna saga tu završava i da će Novak moći da započne napad na deseti trofej Australijan opena.

Podsetimo, Đokovićev pravni tim uložio je žalbu na drugo ukidanje vize od strane ministra Hoka koji je svoju odluku obrazložio time "što bi Đokovićev ostanak u Austarliji mogao da izazove neželjene posledice, između ostalog porast antivakserskog sentimenta i sukobe u društvu".

Podsetimo, početak saslušanja zakazan je za večeras u 23.30 po našem vremenu, odnosno 9.30 ujutru po australijskom.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara