Karlos Alkaras (AFP)
Karlos Alkaras (AFP)

Od navijača saznao da igra protiv Alkarasa, pa mu uzeo set i dobro ga preznojio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 04:16

Neubedljivo prvo kolo i užasno izdanje u drugom setu za Karlosa Alkarasa

Li Tu je teniski anonimus, 28-godišnji Australijanac (186. igrač sveta) koji se ove godine putem kvalifikacija domogao glavnog žreba i svog debitantskog meča na US Openu. Dok je sa svojim timom na piću proslavljao plasman na poslednji grend slem sezone (obelodanio je tu anegdotu u razgovoru pred kamerama Sky Sports-a), Tu je od nasumičnog navijača dobio poruku na instagramu "Tu, tvoj protivnik na US Openu je Karlos Alkaras".

"Nemoguće", bila je reakcija Australijanca, ali saznanje da će morati da igra protiv jednog od njaboljih tenisera sveta nije ubilo euforiju "Idemo, još jedna tura pića", nazdravio je Tu ponovo sa svojim timom.

Izabrane vesti

A onda je, koji dan kasnije, došao i okršaj sa šampionom US Opena iz 2022. godine i Tu ga se nije uplašio. Junački je izašao na teren i ozbiljno namučio Španca kojem je uspeo da uzme drugi set. Međutim, smanjio je Karlitos broj grešaka u trećem periodu igre i kada je u njegovom sedmom gemu došao do brejka, tu je bio početak kraja za Tua - 3:1 (6:2, 4:6, 6:3, 6:1).

Došao je mladi lav iz Mursije do malog jubileja i 60. grend slem pobede, a 15. uzastopne na najvećim teniskim turnirima. Na US Openu ga sada krasi skor 17-2! Džon Mekinro je jedini teniser u Open eri kojem je za 60 pobeda bilo neophodno manje mečeva od Alkarasa. Špancu 70, Amerikancu jedan manje.

SVE MEČEVE US OPENA MOŽETE GLEDATI UŽIVO NA MOZZARTBET.COM

Neubedjivo je Karlitos izgledao u 1. kolu poslednjeg grend slema sezone i prikazao je predstavu koja ne uliva poverenje navijačima. Prevashodno mislimo na drugi set u kojem je napravio čak 18 neiznuđenih i četiri duple servis greške. Tu je pritiskao, Alkaras spasavao set lopte, ali i poklanjao nove duplim greškama. Praktično nije mogao da pogodi prvi servis. A onda je Tu unovčio petu set loptu i stavio šaku na uvo zahtevajući još glasniju podršku Artur Eša.

Ipak, razlika u kvalitetu ponovo je došla do izražaja u završnici trećeg seta. U poslednja tri gema, Karlitos je napravio dva brejka, poveo sa 2:1, a onda nanizao još pet gemova. Tu se samo upisao na semafor, ali nije uspeo da produži meč koji je trajao dva sata i 44 minuta.

Alkarasov naredni rival biće Holanđanin Botik van de Zandšulp koji je ranije eliminisao Denisa Šapovalova.


tagovi

Karlos AlkarasUS Open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara