Novak Đoković
Novak Đoković

Očekuje se Novakov povratak u Nemačkoj

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 13:19

Francuzi pišu da će biti spreman za Olimpijske igre

Srpski teniser Novak Đoković vratiće se na teren posle operacije kolena na turniru u Hamburgu, koji počinje 15. jula, preneo je ugledni francuski list Ekip.

Kako se navodi, Đoković bi teoretski mogao da zaigra i na Vimbldonu, koji startuje 1. jula, ali je izvesnije da neće rizikovati zbog velike želje da osvoji olimpijsko zlato - jedinu titulu koju nije osvojio.

Izabrane vesti

Turnir u Hamburgu igra se na šljaci, što je razlog više da bude generalni test za start Olimpijskih igara 27. jula.

"Đoković je hteo da se pozabavi ovim najhitnijim stvarima u trci sa vremenom jer želi da se vrati na teren što je pre moguće. U hodnicima Rolan Garosa se govori da je broj jedan, koji je odustao od ovog turnira, naciljao da se vrati već na Vimbldonu (1-14 jul). Bez obzira na to što je ovo bila manja operacija koja se redovno sprovodi i na običnim smrtnicim deluje da su Novakove ambicije malo prevelike. Jer ako bi Novak danas stao na desnu nogu, trebalo bi mu najmanje tri nedelje postoperativnog oporavka. Naravno, ovde govorimo o izuzetnom sportisti koji je sposoban da igra više od tri meča povređen na maksimalnoj dozi lekova protiv bolova, u situaciji kada bi običan smrtnik jedva mogao da hoda. Ali ideja da se vrati na šljaci u Hamburgu od 15. do 21. jula sa Olimpijskim igrama od 27. jula u planu deluje razumnija", prenosi B92.

Baš iz tog razloga se očekuje da bi možda bilo realnije da preskoči Vimbldon.

"Vimbldonska trava nije najmanje teška podloga za zglobove 37-godišnjeg veterana. Rodžer Federer može da posvedoči o ovome, pošto je on definitivno poklekao ispred Huberta Hurkača u čevrtfinalu u Londonu 2021. godine, što mu je bio poslednji meč u karijeri. Đoković zna da je bolji od bilo koga, a iako sanja osmu krunu na jednom od najlepših terena na svetu, sigrno nije spreman da rizikuje i upropasti svoje šanse da osvoji olimpijsko zlato. Jedinu titulu koja mu nedostaje u neverovatnoj karijeri", zaključuje se u tekstu francuskog sportskog dnevnika. 


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara