"Đoković i Obradović"
"Đoković i Obradović"

Obradović za MOZZART Sport: Novak mi je rekao - ovo je TA godina

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.16. | 15:27

"Ovo je kao kad strelac pogodi 998 od 1.000 krugova, ili kada skijaš ide 200 na sat i skrene u krivini tačno u milimetar", opisao je slikovito selektor našeg Dejvis Kup tima Đokovićeve igre

Đoković i ObradovićBogdan Obradović sve podvige i rezultate Novaka Đokovića opisuje u dve reči - "Apsolutna dominacija". Teško je pronaći prave reči za ovako velike stvari koje pravi naš teniser. Osvojio je svoj 6. Australijan open čime je izjednačio rekord Roja Emersona, došao do 11. grend slem titule u karijeri i nagovestio da puca na najviše domete - istorijski gledano!

Ako mu ova 2016. godina bude bila berićetna poput prvog grend slema u sezoni, možemo očekivati još mnogo radosti i lepih momenata. Obradović u razgovoru za naš sajt otkriva da mu je Novak prilikom Dejvis kup okršaja sa Hrvatskom u martu prošle godine rekao da će sledeća, odnosno ova godina - biti prava.
"Novak mi je rekao da će mu ova sezona biti ona prava. Ne znam šta bi to tačno trebalo da znači, ali verovatno podrazumeva lov na četiri grend slem titule i zlato na Olimpijskim igrama. Međutim, Novak pravi ove rezultate tako što je koncentrisan isključivo na sadašnjost. Pred njim je dugačak put, ali je već sada pomerio granice toliko da će ovima koji tek dolaze biti mnogo teško. Treba da budemo ponosni", ističe Obradović za naš sajt.

Izabrane vesti

Selektor naše Dejvis kup reprezentacije kaže da je jako teško objasniti koliko zapravo Novak igra skoro pa savršen tenis. Ako ne i savršen.
"Ovo je kao kad strelac pogodi 998 od 1.000 krugova, ili kada skijaš ide 200 na sat i skrene u krivini tačno u milimetar. Svi elementi su mu savršeni. Toliko je nadmoćan. Imao je dva najteža moguća protivnika u polufinalu i finalu, a tako ih je lako savladao".

Na treningu

Obradović smatra da je Endi Mari odigrao odličan meč, na jako visokom nivou, ali da mu je s druge strane mreže stajao "Mont Everest".
"Momak je odigrao sajajno, nema zbog čega da bude ljut na sebe. Jednostavno, s druge strane mreže mu je stajao Mont Everest. Gledam, dobio je Nole prvi set s 6:1, a u statističkim parametrima su bil prilično izjednačeni. To vam samo govori da Novak dobija skoro sve najvažnije poene u meču. Primetio sam da je na ovom turniru daleko bolje gađao uglove terena dok je stajao na sredini. To su najteži udarci, daleko je lakše kada ste levo ili desno, ali iz sredine tako da pogađate ćoškove... Svi koji se razumeju u tenis znaju koliko je to teško, a Novak se s tim igra", ističe Obradović.

Ono o čemu sada treba razmišljati je Rolan Garos i juriš na 17 grend slem titula koliko na kontu ima Rodžer Federer.
"Ne mislim da Federer može da poboljša svoj učinak, sumnjam u to. Na velikim turnirima uvek ima manje poznatih igrača koji su spremni da naprave iznenađenje. Takođe, ne sumnjam da je Novak spreman i da ima još pet godina vrhunskog tenisa pred sobom. Kada bi hipotetički odigrao 20 finala, dobio 70 odsto i već je ihahaj iznad Rodžera. Ali, treba ići korak po korak. Bukvalno. Ne razmišljati od drugog kola turnira, već prvog. Posle ovako velikih uspeha omah krenu prognoze, ali samo neka on ostane ovako fokusiran i neka misli o sadašnjosti, a mi ostali smo tu manje važni", zaključio je Obradović u razgovoru za naš sajt.

Ukoliko se stvari budu razvijale na ovakav način, deluje da neće biti još mnogo prostora za nagađanja i predviđanja. Sve će biti jasno kao dan.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Novak ĐokovićBogdan Obadovićatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara