Foto: AFP
Foto: AFP

Novaku u amanet: Osvoji istorijski trofej i seti se "komšija" iz hotela

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.01.22. | 19:14

Čitava situacija kroz koju je prošao Đoković skrenula pažnju i na ljude koji zarobljeni u kandžama birokratije žive pritvoreni, daleko od očiju javnosti

Odluka australijskih vlasti da se Novaku Đokoviću ukine viza i izvrši deportacija, pala je na sudu te je prvi reket sveta u ponedeljak, posle pet dana provedenih u migrantskom hotelu, konačno počeo da uspostavlja željeni ritam u Melburnu.

Nakon što je napustio zgradu u kojoj je bio u pritvoru, srpski teniser počeo je da se priprema za napad na 21. grend slem trofej, odnosno desetu titulu na Australijan openu. Pet dana pakla, medijske pažnje koja je bez dileme stvarala dodatni pritisak i sve što je pratilo čitavu sapunicu na najmanjem kontinentu, definitivno će u određenoj meri imati negativan uticaj na branioca trofeja, međutim, isti period proveden u četiri zida neuglednog privremenog doma sa sobom nije donelo samo loše segmente.

Izabrane vesti

Iako je pozitivnih stavki prilično malo, jedna od njih je definitivno činjenica da su zahvaljujući Đokoviću u centar pažnje dospeli i drugi stanovnici ozloglašenog hotela, ljudi koji su značajan deo života proveli u senci. Zaboravljeni, daleko od očiju javnosti.

Boravak prvog tenisera sveta u pritvoru bio je povod da se mediji konačno zainteresuju za Novakove privremene komšije, što je bio povod da se prvi put u javnosti pojave priče koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a svakako najviralnija je postala ispovest Alija Mehdija, Iranca kojeg su u svojstvu Đokovićevog komšije prethodnih dana kontaktirali brojni mediji širom sveta. Ovaj 24-godišnji mladić, sa izrazitim talentom za muziku, dao je sijaset video izjava u sasmo nekoliko dana, a medijsku pažnju iskoristio je da ukaže na situaciju u kojoj se svi "stanovnici" hotela za migrante nalaze.

"Tužno je što su me mnogi novinari kontaktirali samo da bi me pitali o Novaku Đokoviću. U kavezu sam već devet godina, danas sam napunio 24, a vi želite da vam pričam samo o tome", napisao je Ali na Tviteru, dok je novinarima istakao da strahuje da će iz sobe u kojoj je od 15. godine izaći kao sredovečan čovek.

Problemi doskorašnjih Novakovih komšija i pored pažnje do koje su stigli na trenutak ostali su nepoznati i u senci, međutim, tračak svetlosti koji im je doneo prvi reket sveta bio je dovoljan da postanu najveća podrška srpskom teniseru. Pet dana bilo je dovoljno da se poistovete sa Đokovićem i da makar delimičnu utehu svoje životne nepravde pronađu u Đokovićevoj pobedi na sudu, te predstojeći Australijan open dočekuju sa željom da Novak čitavu borbu ukrasi peharom za istoriju.

"Nadam se da će Novak Đoković igrati ovaj turnir i da će odbranom titule ispisati istoriju. Još gajim optimizam i da će progovoriti o nama, ali trenutno je bitno da svu pažnju usmeri ka Australijan openu", napisao je Ali Mehdi.

Bez dileme, eventualni 21. Đokovićev grend slem, ukoliko bude osvojen na predstojećem turniru u Melburnu, imaće podužu posvetu, ali će jednim delom pripasti i Aliju i svim onima koji su pet dana bili komšije jednog od najboljih sportista sadašnjice.



tagovi

Novak ĐokovićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara