Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novaku se otvara put ka US openu, Amerikanci ublažili mere u borbi protiv kovida

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.22. | 17:57

Nevakcinisani će biti tretirani isto kao i vakcinisani

Istakao je Novak Đoković nedavno da radi sve što je do njega u ovom momentu, kako bi spreman dočekao US open. Svestan da možda neće dobiti dozvolu ni da nastupi jer nije vakcinisan. Ipak, javila se nova nada. Naime, američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ublažio je mere u borbi protiv Kovida 19. Prema novim pravilima nevakcinisani će biti tretirani isto kao i vakcinisani.

To otvara vrata Đokoviću za učešće na Otvorenom prvenstvu SAD. Španska Marka ističe da Srbin samo čeka dozvolu organizatora turnira kako bi krajem avgusta krenuo u pohod na svoj 22. grend slem.

Izabrane vesti

Verovao je Novak da bi do promene pravila moglo da dođe. Zato se posvetio treningu.

"Velika mi je čast što toliko ljudi podržava moju karijeru i želi da me vidi ponovo na terenima širom sveta. Ja nastavljam da se pripremam i treniram kao da ću se takmičiti dok iščekujem odgovor da li postoji bilo kakva mogućnost da putujem u Ameriku. Hvala vam i držite mi palčeve", napisao je krajem jula srpski teniser.

Đoković je na nedavno održanom Vimbldonu osvojio svoju 21. grend slem titulu i nedostaje mu jedna da se izjednači sa rekorderom Rafaelom Nadalom. Minule sezone je na US openu stigao do finala, ali ga je Danil Medvedev sprečio da se domogne kalendarskog grend slema (osvoji sva četiri u godini).

Otvoreno prvenstvo Amerike za 2022. godinu na programu je od 29. avgusta do 11. septembra. Sve su veće šanse da će Srbin dobiti priliku da osvoji svoju četvrtu titulu u Njujorku (osvajao 2011, 2015. i 2018).


tagovi

Novak ĐokovićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara