Novakova igra živaca: Dva taj-brejka u dva sata žestoke borbe za četvrtfinale Adelejda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 05:32

Odlični Kventan Halis pružio snažan otpor srpskom asu, ali nije priredio senzaciju

Drugi korak Novaka Đokovića na ATP turniru u Adelejdu je bio prilično težak. Publika srpskog asa na tribinama je morala poprilično da strepi, ali je na kraju sve određeno po planu. Posle dva sata žestokog tenisa, prave igre živaca i dva taj-brejka, Đoković je slomio otpor odličnog Kventana Halisa i obezbedio planirani plasman u četvrtfinale - 7:6(3), 7:6(5).

Bilo je to žestoko zagrevanje za okršaj sa Denisom Šapovalovim, koji se prethodno nije previše namučio protiv Romana Safiulina.

Izabrane vesti

Francuz je uspeo da izvuče maksimalnu energiju iz daleko kvalitetnijeg protivnika od sebe, što je je možda bilo i potrebno Đokoviću u ovom momentu turnira, kako bi još spremniji ušao u njegovu završnicu.

Od kakvog je materijala satkan, Novak je na najbolji način demonstrirao u prvom setu, kada se vratio iz gotovo bezizlazne situacije pri rezultatu 2:5. Prethodno je izgubio servis već u drugom gemu, ali je onda napravio brejk u devetom, smanjio na 4:5, a onda izborio taj-brejk, gde je bio maksimalno koncentrisan. Poveo je sa 5:0 i praktično već tada osvojio set.

Prvi set je trajao 59, a drugi 58 minuta. Ipak, drugi set je bio pod Novakovom kontrolom. Obojicu je prilično dobro služio servis, a Đoković je mogao i ranije ra reši posao. Pri vođstvu 5:4 imao je dve meč lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi, pa se na odlučujuće poene malo pričekalo. Za razliku od prvog, drugi taj-brejk je bio znatno neizvesniji. Igralo se poen za poen sve do rezultata 5:5, kada je Halis izgubio svoj servis, a onda Novak rutinski overio četvrtfinale.

Ovo je bio drugi međusobni okršaj u karijerama dvojice tenisera. Prethodni se dogodio još 2016. godine, na startu Australijan opena, kada je bilo maksimalnih 3:0 za Đokovića, koji je potom stigao i do svog šestog trofeja u Melburnu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara