Novak Đoković (AFP)
Novak Đoković (AFP)

Novak želi da oživi projekat teniskog ol-stara

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.24. | 15:45

"Možda se dogodi već 2025. godine", tvrdi poznati novinar Džon Verthajm koji je krajem 2023. intervjuisao Novaka u emisiji "60 minutes"

Ol star NBA lige iz godine u godinu postaje sve dosadniji. U duelu timova sačinjenih od najvećih zvezda lige, nema više gotovo nikakve kompetitivnosti, takmičenje u pokazivanju veština postalo je gotovo besmisleno. Dok košarkaški ol-star gubi interesovanje, makar kada je reč o evropskoj publici, tenis je na putu da dobije svoj ol-star, a ključni čovek u pokretanju ove novotarije mogao bi da bude Novak Đoković.

Ako je verovati Džonu Verthajmu, poznatom novinaru koji je Novaka krajem 2023. godine intervjuisao u emisiji "60 minutes", srpski as je prolično zainteresovan za ovaj projekat. Verthajm je to potvrdio u podkastu "Served" gde je bio gost Endija Rodika.

Izabrane vesti

"Svi žele teniski ol-star meč, zar ne? Takmičenje u veštinama, nadmetanje muškaraca, žene, sve to – da slavimo naš sport. Znate li koje bi bilo dobro vreme za to? Neposredno pre Indijan Velsa. Svi su srećni, došli su na jug Kalifornije. Čuo sam da se Novak baš zainteresovao za to. Nije ovo samo kao ’hej, trebalo bi da imamo ol-star meč’. Postoji i logo, neko mi je pokazao, traži se već i objekat (gde će se održati), najverovatnije u Los Anđelesu…"

Rodik je postavio potpitanje sagovorniku, kako bi potvrdio tvrdnju. Novak želi da preuzme (oživi) ol-star ideju?

"Tako je. Delimično zato što on uvek traži načine da uključi igrače, da poveća svoju zaostavštinu, ali to je takođe i pametna poslovna odluka. Ko ne bi želeo da vidi Koko da pokuša da gađa u metu ili Emu kako sprinta, ko servira najbrže itd… Novak se baš zainteresovao za to. Rečeno mi je da već traži mesto za održavanje u južnoj Kalifornij. Ponavljam, logo već postoji – to nije samo neki trenutni hir, radi se na tome. Možda to može da se dogodi čak već 2025."

Novak proživljava jedan od najslabijih početaka sezone u karijeri. Na Australijan Openu ga je u polufinalu zaustavio Janik Siner, nakon toga ga je u trećem kolu Indijan Velsa zaustavio autsajder iz Italije Luka Nardi. Najbolji teniser sveta preskočiće turnir u Majamiju od 20. do 31. maja, a povratak na teren očekuje se u Monte Karlu sedmog aprila kada počinje sezona na šljaci.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara