Novak Đoković ©Reuters
Novak Đoković ©Reuters

Novak umoran od planova: Želim da uživam, 20 godina se profesionalno bavim tenisom

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.04.23. | 16:49

"Lakat nije u idealnom stanju, ali nadam se da će biti kako treba do prvog meča ovde", kaže srpski as

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Banjaluke/

Počeo je Novak Đoković konferenciju pred nastup na Srpska Openu, lepim rečima o Banjaluci, a vrlo brzo novinarska pitanja odvela su ga u ono što predstoji tokom nedelje, ali i sedmicama koje slede.

Izabrane vesti

Ipak, ostalo je nepoznato hoće li Novak nakon Banjaluke putovati na masters u Madridu.

"Sada mi je pažnja usmerena ka Banjaluci. Želim da uživam jer se 20 godina bavim profesionalnim tenisom. Malo sam i umoran od planova, od razgovora šta je sledeće. Kako vreme odmiče tako više ceniš prisutnost u sadašnjem trenutku. Znate koji su mi najveći ciljevi u ovoj fazi karijere", rekao je Novak te se osvrnuo na probleme sa laktom koji ga je mučio u Monte Karlu i zbog kojeg je nosio rukav na desnoj ruci: "Lakat nije u idealnom stanju, ali nadam se da će biti kako treba do prvog meča ovde."

A taj prvi meč Đoković neće igrati pre srede. Jasno je da će na centralnom terenu igrati protiv 18-godišnjeg Luke Van Aša koji je tokom dana iznenadio i u tri seta eliminisao Stana Vavrinku.

"Probao sam samo teren za trening. Sutra ću opet trenirati. Potrudiću se da pre izlaska na centralni teren, ako to bude u sredu, jer još nije siguurno, da bar pola sata istreniram tamo. Rekao mi je selektor reprezentacije Viktor Troicki da postoji razlika sa uslovima na centralnom terenu, tako da da bi bilo dobro da uhvatim bar pola sata treninga tamo..."

Očekivao je Novak 27. okršaj sa starim znancem Stanom Vavrinkom, ali je Banjaluka zbog kiksa Švajcarca ostala uskraćena za spektakl već u drugom kolu.

"Ne znam mnogo o njemu. Znam da je mlad, da je ušao u 100 na svetu, ali nisam očekivao da će dobiti Vavrinku. Borac je, danas su bili teški uslovi, a on je brz, i veoma je teško probiti ga... Nadam se da će dosta ljudi da dođe, da će uživati i da ću i ja da uživam i donesem pobedu", završio je Đoković.



tagovi

Novak ĐokovićSrpska Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara