Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak u Monte Karlu pokreće misiju Pariz 2024.

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 09:50

Srpski as danas na terenu protiv Safijulina

Moglo se naslutiti i pre početka sezone, a pogotovo je to jasno posle izjava Gorana Ivaniševića u poslednjih mesec dana: najveći cilj Novaka Đokovića u 2024. godini je zlato na Olimpijskim igrama u Parizu!

Sve ostalo je Đoković već osvajao. Više puta. I Rolan Garos i Vimbldon i Ju Es open i sve masterse. Samo ono olimpijsko zlato je stvar koja mu je izmicala iz ruku. I čvrsto je rešen da ove godine ostavi na pariskoj šljaci tamo početkom avgusta sve što ima u sebi samo da ga se dokopa.

Izabrane vesti

Možda je zbog toga prvi deo sezone Novak svesno odigrao ispod svog nivoa. Kao fudbaleri koji se bore za trofej Lige šampiona ili košarkaši za pehar Evrolige, planski je u jednom momentu oborio sebi formu - on je izabrao da to bude prvi deo godine - jer niko, pa ni teniski supermen iz Srbije, ne može 365 dana da bude na maksimalnom broju obrtaja. A, ovo leto će biti pakao! U samo tri meseca tri grend slema na tri podloge plus Olimpijske igre. Valja se prištedeti za taj ludački deo sezone. Nije baš ni Đoković mlada snaga svetskog tenisa...

Danas će u Monte Karlu Novak Đoković zvanično početi pripreme za taj ludi letnji ples. Prvi protivnik, po zvaničnom programu oko 14 časova, biće mu Roman Safijulin, ruski teniser sa kojim se jednom do sada sastao i pobedio ga pre dve godine u Tel Avivu.

Jasno je da je Đoković daleko od top forme, uostalom sam je izjavio da nema velika očekivanja na ovom turniru. Odavno tu i nema nekog uspeha, osvojio ga je poslednji put 2016. godine, a nakon toga je beležio neke neverovatne poraze, od igrača koji su po rejtingu daleko do vrha.

Neće biti neko preveliko iznenađenje ako Novak i sada krene tromo, slabo, ako i ne stigne do završnice. Njemu je Monte Karlo nešto poput prvog koraka kojeg Ivana Španović napravi kada se zaleti ka dasci, a sa nje se vine do svetske titule. A i vetar s mora koji se oseti na terenima u Kneževini prilično nervira srpskog asa...

Solidno igra i Safijulin, ove godine je došao do najboljeg rejtinga u karijeri, u prvom kolu je sa 2:0 eliminisao Munara i svakako će dati „120 odsto“ svojih mogućnosti da pobedi najvećeg tenisera sveta svih vremena. Bolju šansu od ove nikada neće imati. No, lako je reći, a drugo je kada se na drugoj strani terena nađe i pomalo „zarđali“ Novak Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara