(Reuters)
(Reuters)

Novak se nikad ne predaje, ali ovo zvuči nesvakidašnje: Očekivanja u Monte Karlu mi nisu visoka

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 20:55

„Siner je najbolji igrač na svetu ovde godine“, smatra Đoković

Tituli se ne nadajte. Svi čekamo da Novak Đoković krene, da osvoji prvi pehar u sezoni, ali on izgleda ne veruje u sebe kao ranije.

I dalje jedan od favorita za šampionsko zvanje, uostalom lider je na ATP listi, međutim, niti je slavio na Australijan openu, niti na Indijan Velsu, gde se pojavio posle duge pauze, potom se povukao sa Mastersa u Majamiju, u međuvremenu prekinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem i zato ne odaje utisak čoveka koji stremi ka vrhu.

Izabrane vesti

Pritom, ni šljakasti teren u Kneževini mu ne prija, što se videlo pre 12 meseci kad ga je savladao Italijan Lorenco Museti.

Očekivanja nisu toliko visoka, naročito zbog načina na koji sam igrao u 2024. i rezultata koje sam beležio u Monaku prethodnih godina, a nisu bili sjajni. Ponašaću se u skladu s tim i sniziti očekivanja“, istakao je Đoković u razgovoru za ATP pre početka sezone na šljaci.

Novak je dvaput osvajao turnir u Monte Karlu, ali je davno bila 2015. kad je nadmudrio Tomaša Berdiha.

Nekim igračima, poput mene, potrebno je malo više vremena da bi dostigli vrhunski nivo tenisa. Ranije karijeri sam bio dobar u Monte Karlu. Osvajao sam titule 2013. i 2015, ali to je bilo davno. Poslednjih pet ili šest puta nisam imao uspeha i nadam se da bi to moglo da se promeni. To što sam smanjio očekivanja ne znači da ulazim u turnir bez entuzijazma i uzbuđenja, naprotiv. Nisam igrao u Majamiju, tako da sam imao više vremena da treniram na šljaci i pripremim telo i igru za ovu podlogu. Hajde da vidimo kako će to izgledati“.

Javnost je i dalje zaokupljena pomalo iznenadnim prekidom saradnje sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

Obojica smo osetili da smo dali maksimum u tom odnosu, bilo je vreme da se krene dalje. Goran ostaje jedan od najuspešnijih trenera u istoriji tenisa, ne može biti obrisano to što smo postigli. Rezultati govore za sebe, a on ostaje dobar prijatelj mene i moje porodice“.

U međuvremenu, Nenad Zimonjić trenira Đokovića, makar nezvanično, u sklopu Novakovih priprema za turnir na kome će mu glavna pretnja biti Janik Siner, koji ga je dobio na prvom grend slemu sezone, u Melburnu.

Janik je najbolji igrač na svetu dosad ove godine. Baš je napredovao – servis, kretanje, pri tom je mentalno uvek u meču. U važnim poenima je pokazao razliku u minulih šest meseci u odnosu na nekadašnjeg Janika. Naučio je iz iskustava, očvrsnuo, sad je igrač za velike mečeve“, istakao je Novak Đoković.


tagovi

ATP Monte KarloMonte KarloNovak ĐokovićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara