Novak Đoković u Beogradu (Star Sport)
Novak Đoković u Beogradu (Star Sport)

Novak Đoković ugasio klub i vratio teniski centar Beogradu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 17:56

Odluka će stupiti na snagu od 1. juna

Novak Đoković se tokom dana plasirao među osam najboljih na Mastersu u Rimu, ali to nije teniska vest dana u Srbiji. Potpuno neočekivano, region je obišla informacija koju je prvi plasirao Sport Klub, a u kojoj se navodi da je srpski as odlučio da 1. juna vrati svoj Teniski centar gradu Beogradu, odnosno da zatvori teniski klub.

Kako još uvek nema zvaničnog saopštenja Novaka Đokovića, niti njegovog PR tima, o razlozima može samo da se nagađa. Jedan od njih mogao bi da se krije u rečima koje je ministar finansija i potpredsednik Vlade Republike Srbije Siniša Mali izrekao za Sportski Žurnal. Mali je pričao o tome da je čuo da će Novak Đoković graditi veliki trening centar za tenis tako da nije isključeno da legenda svetskog tenisa planira selidbu na novu lokaciju.

Izabrane vesti

Teniski centar na donjem Dorćolu do sada je bio domaćin sedam ATP i jednog WTA turnira, kao i velikog broja manjih teniskih nadmetanja. Ne treba zaboraviti i da je godinama predstavljao Novakovo tenisko uporšite na kojem se pripremao i trenirao pre kretanja u lov na mnogobrojne trofeje.

O tome koliko je ovakav potez bio neočekivan, svedoči i činjenica da je TSS pre nekoliko dana najavio da će se pojedini turniri programa „Novi vek srpskog tenisa“ igrati na terenima Centra Novak.

Sve do izdavanja zvaničnog saopštenja neće se znati konkretni razlozi ove odluke, kao ni koja će namena terena na ovoj lokaciji biti u budućnosti. Svojevremeno je na ušću Save u Dunav bio teniski klub u sastavu Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara