Novak o raspravi sa sudijom: Mislio je da sam ga opsovao, ne znam gde se toliko žuri

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 22:48

Početkom drugog seta Novak dobio opomenu od sudije Haumea Kampistola

U prvom setu polufinala protiv Lorenca Muzetija, nije bilo previše emocija od strane Novaka Đokovića. U drugom - vulkan je proradio. Besneo je Novak na sve i sve i svašta, sebe, svoj tim, vetar, neravnine na terenu, a onda tokom jednog glasnog pražnjenja, zaradio i sudijsku opomenu.

Momentalno je prišao Novak da dobije objašnjenje od sudije Haumea Kampistola, Španca koji ga je tokom meča opominjao i za prekoračenje vremena predviđenog za servis. Čak mu je jednom i oduzeo prvi servis.

Izabrane vesti

Nakon plasmana u veliko finale, srpski novinari u Parizu upitali su najvećeg svih vremena da li iza neravnopravnog tretmana koji je Srbin imao leži činjenica da je sudija Špnac.

"Pa, dobro, da se ne bavimo teorijama... Da je ovako, onako, namešteno....Nisam obraćao pažnju. Sudija je mislio dam sam njega opsovao, a nisam, pa me je opomenuo. S druge strane, jeste mi praštao neke trenutke kada sam prekoračio vreme. Nervoza je velika, znojimo se, igramo duge poene, razmene. Ne kažem, to su pravila. Da li su idealna? Nisu! Samo ne razumem zašto se toliko žuri. Levo, desno... Odmah zove da je gotovo vreme, dok dođem do stolice već mi je otišlo 20 sekundi. Neke sudije malo više tolerišu, neke manje. Nisam jedini koji prekoračuje", objasnio je drugi teniser sveta.

Na sreću ni sudijske opomene, ni verbalna rasprava nisu izbacile Novaka iz koloseka. Zato će se vlasnik maltene svih najvažnijih teniskih rekorda u nedelju (najverovatnije oko 14.00 časova) boriti sa Karlosom Alkarasom za jedini trofej koji nedostaje najbogatijoj teniskoj riznici.


tagovi

Novak ĐokovićPariz 2024Olimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara