©Reuters
©Reuters

Novak je bez stene na srcu spreman da sruši svakog ko mu se nađe na putu, Đere osetio olimpijski mod

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.08.24. | 05:29

Đoković u svom stilu sačekao šanse u završnicama setova i rutinski pobedio Lacija, momak iz Sente predao u trećem zbog povrede

Prošle godine je zemljaka počastio vođstvom od 2:0 u setovima, ali sada je olimpijski šampion i više nema milosti čak ni za svoje reprezentativne drugove. Nadao se Laslo Đere da će uspeti da ponovi dostignuće iz 2023. kada je držao Novaka na konopcima u osmini finala US Opena, a onda je Đoković izveo jednu od mnogobrojnih magiija u karijeri, preokrenuo i kasnije osvojio 24. grend slem titulu. Sada je sve bilo drugačije.

Đoković je vodio 2:0 u setovima (6:4, 6:4) i 2:0 u trećem setu, a onda je Laslo predao meč drugog kola poslednjeg grend slema u sezoni zbog povrede, a upravo je ona verovatno i kumovala nervoznom završetku i autodestruktivnim potezima u finišu drugog seta. Đokovićev rival u šesnaestini finala biće Australijanac Aleksej Popirin. Možda Novak nije još došao na nivo forme iz mečeva sa Muzetijem ili Alkarasom u Parizu, ali potrebe nije ni bilo. A naredni rivali, samo neka pomisle ako smeju, da je Novak umoran od iscrpljujućeg leta. On to jedva čeka.

Izabrane vesti

Neko bi pomislio da će se Novak posle osvojenog zlata zasititi, da će igrati nonšalantnije, ali je jedno sigurno - ne postoji ni tračka istine u takvoj tezi. Đoković je samo skinuo najveću stenu koja mu je godinama stajala na srcu i tek sad je potpuno spreman da ruši sve, lišen bilo kakve obaveze i pritiska moranja da nešto osvoji. Prvi put u karijeri je zapravo u takvoj situaciji i deluje da će baš zbog toga i biti najopasniji.

Krenuo je Laslo da igra dobro poput meča iz prošle godine, nije dozvolio Novaku da napravi brejk sve do kasne faze prvog seta, ali je najbolji u istoriji uradio ono što mu je jedna od omiljenih stvari u karijeri. Da na vođstvu od 5:4 napravi prvi brejk u meču i tako učini da rivala oblije hladan znoj od muke. Jeste šteta što je ovog puta Laci bio u takvoj ulozi, ali se prosta činjenica mora izreći.

SVE MEČEVE US OPENA MOŽETE GLEDATI UŽIVO NA MOZZARTBET.COM

Jeste Novak gunđao često kao i ranije, to se nije promenilo, a nervozu zbog čini se digestivnih problema (Miljan Amanović mu doturio neke tablete za tu muku) pretočio je u lošiji start drugog seta. Imao je Đere vođstvo od 4:2 u drugom setu, ali su onda paralelno nadošli njegovi problemi, koji su uticali na ogroman broj nerezonskih udaraca.

Uslovi za igru bili su izuzetno teški. Igralo se pod zatvorenim krovom, vlaga je bila velika, a oba tenisera su imali probleme. Novak je u prvom setu jedva disao u pojedinim momentima, a uz to je morao da popije i pomenute tablete. Činilo se da je imao problem sa varenjem, masiran mu je abdomen po završetku seta koji je dobio sa 6:4. Ni Đereu nije bilo bolje i to u finišu drugog seta. Na 5:4 za Novaka, Laslo je zatražio medicinski tajm-aut. Usledila je masaža, nejasno je šta je bio problem kod njega, a i on je popio tablete. Tretman nije urodio plodom i Novak je očas posla povećao na 2:0.

Laslova gestikulacija je ukazivala da verovatno sledi predaja, bilo je samo pitanje momenta. Pošto je izgubio prva dva gema trećeg seta u potpunosti je odustao od dalje borbe i omogućio Novaku da na terenu provede par desetina minuta manje. Naredni duel Đoković igra u petak uveče (ili noć petak na subotu) protiv Alekseja Popirina. Novak je dobio sva tri dosadašnja međusobna meča protiv Australijanca, uključujući i mečeve na Australijan Openu i Vimbldonu ove godine.


tagovi

Novak ĐokovićLaslo ĐereUS openUS Open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara