Novak jači u glavi od Edmunda, taj-brejk sve rešio

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.10.19. | 16:53

Najvažniji momenat meča bio kraj prvog seta - 2:0

Novak Đoković je u četvrtfinalu masters turnira u Parizu! Igrao je danas protiv Kajla Edmunda i dobio meč sa 2:0 u setovima (7:6, 6:1). I po samom rezultatu se vidi da je najvažniji detalj na meču bio taj-brejk prvog seta koji je Novak dobio nekako na mišiće i mir u glavi, a posle toga je sve bilo odrađivanje posla sa ranim brejkom na startu drugog seta.

Dosta je Đoković pokušavao  da optereti bekhend Edmunda, da mu ne da da forhendom pravi probleme i da onda iskoristi prostor koji bi se ukazao, a to je Novak činio s promenljivim uspehom. U prvom setu nije baš igrao svoj najbolji tenis, daleko od toga, ali je kao i na prethodnom duelu našao put do pobede. Ovo mu je 50. pobeda u 2019. godini.

Izabrane vesti

I jedan i drugi su bili izuzetno sigurni na svoj servis, pa su gemovi kratko trajali. Malo su grešili i Srbin i Britanac, pa je brzo bilo i 6:5 za prvog tenisera sveta.

Došao je potom u 12. gemu Đoković do prve brejk, ujedno set, lopte, ali je uspeo da je spasi Edmund, pa se tako ušlo u taj-brejk gde je Novak pokazao koliko je opasan u takvim situacijama.

Stigao je do prednosti od 5:2, ali se Edmund izvukao odličnim forhend udarcima i ušlo se u dramu posle rezultata 6:6. Tu je Đoković podigao brzinu i to protivnik nije mogao da isprati. Bile su to sjajne razmene udaraca sa osnovne linije, a prvi set je Đoković osvojio sjajnim udarcem sa osnovne linije forhend paralelom. Dovoljno za prednost od 1:0 u setovima.

I onda kako to obično biva Đoković je odmah na startu drugog seta pustio ruku, protivnik verovatno i dalje razmišljao o propuštenim šansama u taj-brejku i zato je usledio brejk Đokovića u trećem gemu i to bez izgubljenog poena.

Posle toga je Novaku bilo lakše da igra, došao je do još jednog brejka i tu je bio kraj za Edmunda.

Protivnik Đokovića u četvrtfinalu masters turnira u Parizu biće Stefanos Cicipas koji je u svom duelu osmine finala bio bolji od De Minaura s 2:0 u setovima.

Biće to sjajan meč u najavi... Valjalo bi da Novak sutra bolje krene u meč nego danas.

FOTO: Reuters 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara