Novak i Federer otvaraju AO, Nadal u utorak na terenu

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.01.20. | 12:22

U ponedeljak, prvog dana melburnškog grend slema igra, za sada čak pet srpskih tenisera. Popravilo se stanje sa zagađenim vazduhom

Organizatori prvog grend slema sezone, Australijan opena objavili su da će prvi na teren u ponedeljak od 01.00 po srednjoevropskom vremenu izaći teniserke i teniseri koji su izvučeni u donji deo žreba.

A to znači da će u prvog dana igrati, barem što se muškaraca tiče "Novakova polovina". Premijeru pred melburnškom publikom tada će imati Đoković protiv Jan-Lenarda Štrufa, ali i Laslo Đere protiv Jošihite Nišioke, Dušan Lajović protiv Kajla Edmunda i Filip Krajinović protiv kvalifikanta.

Izabrane vesti

Od značajnijih imena prvog dana AO angažovani će biti, između ostalih Rodžer Federer, Denis Šapovalov, Grigor Dimitrov, Stefanos Cicipas, Marin Čilić itd. Teniseri na velikim turnirima, posebno grend slemovima uglavnom vole da igraju od prvog dana, pošto ukoliko se probiju do finala imaju jedan dan pauze više od rivala iz gornjeg dela žreba. Ergo, ovo posebno odgovara braniocu trona Novaku Đokoviću.

To naravno znači da drugog dana grend slema igra prvi nosilac, Rafael Nadal protiv Bolivijca Uga Dalijena, ali na terene istrčavaju i Nik Kirjos, Karen Hačanov, Gael Monfis, Kevin Anderson, Dominik Tim, Danil Medvedev, Aleksander Zverev. Od naših predstavnika u utorak će premijeru imati samo mladi Miomir Kecmanović protiv iskusnog Italijana Andreasa Sepija.

Prvog dana će igrati i naša, zasad jedina predstavnica u ženskom singlu Nina Stojanović i to protiv 30. nositeljke, snažne Ruskinje Anastasije Pavljučenkove. Od poznatijih imena u ženskom delu turnira u ponedeljak nastupaju, između ostalih Karolina Pliškova, Angelika Kerber, Elina Svitolina, ali i Crnogorka Danka Kovinić.

Što se tiče srpskih reprezenata, ne treba zaboraviti da je potrebno još da se završe kvalifikacije za potpunu sliku prve runde glavnog žreba, a u igri su i dalje Olga Danilović, Viktor Troicki, Nikola Milojević i Peđa Krstin. Iskusni Troicki je, po nama u prednosti nad 220. na svetu, Amerikancem Kristoferom Jubanksom, kao i Milojević protiv malog poznatog, takođe Amerikanca Ernesta Eskobeda (223. na ATP listi).

Krstin se jedini za sada probio u poslednje kolo kvalifikacija gde će imati težak, ali ne i neprelazan zadatak protiv Slovaka Norberta Gomboša, 10. nosioca i trenutno 111. reketa sveta.

Naša mlada Olga, koja je već duže vreme u ozbiljnoj rezultatskoj krizi večeras će probati da se probije do trećeg, finalnog kola preko treće nositeljke i favorita u ovom duelu, talentovane tinejdžerke iz Rusije, Varvare Gračeve.

Inače, situacija sa zagađenjem vazduha se tamo, za razliku od Srbije popravlja iako šumski požari i dalje besne u unutrašnjosti. Ipak, ako dođe do pogoršanja stanja, te se proceni da je rizično da teniseri igraju, verovatno će dolaziti do prekida mečeva ili odlaganja sve dok se situacija ne popravi, kao kada je u pitanju kiša ili prevelika vrućina.

***kvote su podložne promenama
(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara