Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak: Gledajući Samprasa kako osvaja prvi Vimbldon, zaljubio sam se u tenis

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 00:14

Naš as posle pobede nad Timom van Rajthovenom emotivno govorio o najprestižnijem turniru na svetu

Novak Đoković sigurno ide ka završnici Vimbldona. Pao je Holanđanin Tim van Rajthoven u osmini finala, a sledeća prepreka je Italijan Janik Siner.

Srpski as je u izjavi na terenu pričao je kakve emocije ga vežu za Vimbldon, gde je pre 11 godine osvojio prvu titulu u duelu sa Rafaelom Nadalom u finalu.

Izabrane vesti

Vimbldon ima posebno mesto u mom srcu, u životu i karijeri. Prvi teniski meča sam gledao sa četiri ili pet godina u Srbiji, Pit Sampras je je tada prvi put osvojio Vimbdlon, mislim da je to bilo 1992. Godine. Tada sam se zaljubio u ovaj sport. Sanjam da igram na ovom terenu, sanjao sam da ga osvojim. Imao sam privilegiju da ga osvojim više puta. Svaki put kada zakoračim na teren, osetim nešto specijalno”, istakao je Đoković.

Ponedeljak, 17.50: (1,12) Nadal – Ban Zandšulp (5,30)

Nekada najbolji teniser sveta zahvalio se prisutnima što su ostalo do “sitnih” sati kako bi ispratili meč.

"Hvala što ste ostali ovako kasno da gledate tenis. Hvala Bili Džin što ste tu, što ste ostali, čast je igrati pred vama. Nikada nisam igrao proti Van Rajthovena. Dobio je prvi ATP meč na turniru koji je osvojio, dobio je jake igrače iz top 10, znao sam da neće biti lak meč. Sa takvim servisom i sa mnogo talenta, sa takvim forhendom može da napravi mnogo štete. Trebalo mi je da se naviknem na njegovu brzinu. Uslovi pod krovom su drugačiji. Morao sam malo da napravim neke promene u igri, ali sam uradio dobar posao”.

Na pitanje da li je želeo da se meč završi na vreme, da se ne bi vraćao u ponedeljak, srpski as rekao:

Nisam znao da li je policijski čas u 23 (po britanskom vremenu prim. aut). Srećan sam, znači još 20 minuta mi je ostalo, hvala Bogu da sam završio”, istakao je Đoković.


tagovi

VimbldonNovak ĐokovićTim van RajthovenATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara