Novak Đoković i Nikola Jokić (©AFP)
Novak Đoković i Nikola Jokić (©AFP)

Nole zna nešto što drugi ne znaju: Imam ekskluzivne informacije o Jokiću!

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 20:19

"Šalim se. Kao navijač i ljubitelj košarke, želeo bih da on igra. Kao sportista, razumem ako odluči da ne igra", izjavio je Đoković na konferenciji za medije posle pobede nad Robertom Karbaljesom Baenom u drugom kolu Rolan Garosa

Dobar deo košarkaške Srbije čeka odluku Nikole Jokića po pitanju njegovog nastupa na predstojećim Olimpijskim igrama, a Novak Đoković kaže da zna hoće li centar Denvera nastupati u Parizu ili ne.

Najbolji teniser sveta se plasirao u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad Robertom Karbaljesom Baenom (3:0), a na konferenciji posle meča dokatao se i Nikole Jokića, odnosno jedne od trenutno glavnih košarkaških tema u našoj zemlji.

"Imam ekskluzivne informacije o Jokiću, ali ne smem da ih podelim. Ja imam nešto što niko drugi nema. Kakvu posluku porati?", našalio se prvi teniser sveta na konferneciji za medije.

Đoković kaže da kao sportista može da razume Jokića ukoliko ovaj odluči da ne prihvati poziv Svetislava Pešića.

"Šalim se. Kao navijač i ljubitelj košarke, želeo bih da on igra. Kao sportista, razumem ako odluči da ne igra. S obzirom na kontinuitet igara u NBA ligi, sve što mora da nosi kao lider u svom timu... Mi sportisti to razumemo. Imao je malo više vremena, samo on to zna i njegovi najbliži. Sa njim i bez njega, razlika je velika, mi se svi nadamo, navijamo. Kako god bilo. Bogdan Bogdanović je tu, lider, kapiten, drago mi je što će biti na raspolaganju i on i ostali momci. Pratiću, nadam se da ću biti zdrav i da ću ih gledati. Sa Olgicom. Daću ti ja koji poen, da se konvertuju poeni za nju."

Osvrnuo se srpski teniser i na velikog rivala Rafaela Nadala, koji je porazom od Aleksandera Zvereva završio učešće na Rolan Garosu već u prvom kolu.

"Rafa je u zenitu ovde bio u više navrata. Čak i protiv mene. Osetio sam iz prve ruke njegovu evoluciju kao igrača. Unapredio je svoj bekhend kako su godine odmicale. Bio je svestan fizičkih problema koje ima, morao je da bude agresivniji. Top spin na forhendu je radio bolje nego iko. Sve to je sjajno radio sa forhendom sjajno, ali je bekhend unapredio dosta u odnosu na prve mečeve. Kretao se bolje u prvih deset godina karijere, ali je posle toga morao da se prilagodi, uradio je to odlično sa bekhendom. Konstantan je bio, veliko oružje..."

Prisetio se Novak i nekih međusobnih okršaja protiv Bika sa Majorke.

"Uvek pokušavate da ga izbacite sa terena, da ga terate na bekhend, onda je to unapredio, bolje se pozicionirao na terenu i bilo je nemoguće naći mu manu na osnovnoj liniji. Imali smo neke sjajne mečeve. Nekoliko mečeva koje pamtim sa Rolan Garosa bili su meč u polufinalu 2013. ili 2012. godine kada je dobio u taj-brejku petog seta. Ja sam odigrao najbolji meč u četvrtfinalu 2015. godine. Poslednjih par mečeva takođe je bilo dobro", zaključio je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićNikola Jokić

Ostale vesti


Najviše komentara