""
""

Nole upalio motore

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.01.13. | 08:11

Đoković uspešan u prvom kolu Australijan Opena protiv Pol-Anrija Matjea - 6:2,6:4, 7:5, sledeći je Amerikanac Herison

 

Izabrane vesti

Srpski teniski as i prvi reket planete Novak Đoković je uspešno započeo odbranu titule na Australijan Openu i plasirao se u drugo kolo turnira. Novak je rano jutros u tri seta pobedio Pol-Anrija Matjea iz Francuske sa 6:2,6:4, 7:5.

Đokovića u drugom kolu čeka 20-godišnji Amerikanac Rajan Herison, jedan od najboljih igrača na svetu iz generacije tenisera ođenih 1992. godine. Herison je u prvom kolu pobedio Santijaga Hiralda sa 3:1 u setovima - 2:6, 6:4, 7:5 i 6:4

Đoković je prvi nosilac i glavni favorit u Melburnu, a danas je izgledalo da je u dobroj formi, iako je protiv 64. igrača sveta igrao koliko je bilo potrebno. Francuz se opirao samo u trećem setu kada je dogurao do 5:5, ali tada je Đoković prelomio meč.  Podsetimo, Novak  je do sada tri puta osvajao Australijan open, od čega poslednja dva uzastopno i pokušaće da postane prvi igrač u “open eri” koji je tri puta osvajao zaredom australijski grend slem.

Posle meča je rekao da je uživao u povratku na Melburn park.
"Sjajno je biti ponovo u Melburnu, ovo je ubedljivo najuspešniji teren u mojoj grend slem karijeri. Pre godinu dana sam igrao finale od šest sati i fantastičan je osećaj vratiti se", rekao je Đoković posle meča.

FOTO: Action images


tagovi

Australijan openNovak ĐokovićPol Anri MatjeRajan HerisonSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara