Olga Danilović (Reuters)
Olga Danilović (Reuters)

Ništa od trećeg glavnog žreba na grend slemovima: Olga poražena u prvom kolu kvalifikacija

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.08.24. | 10:31

Neće najbolja srpska teniserka posle Rolan Garosa i Vimbldona imati priliku da se takmiči na US Openu

Neće Srbija imati predstavnicu na ovogodišnjem US Openu budući da su i Olga Danilović i Nina Stojanović poražene u prvoj rundi kvalifikacija za poslednji grend slem sezone.

Šteta, jer je Olga Danilović u kvalifikacije uplivala kao osmi favorit da se nađe u glavnom žrebu, ali joj je na put stala 235. igračica sveta Kineskinja Ksinju Gao - 2:1 (4:6, 6:4, 6:4).

Izabrane vesti

Olgi je pripao prvi set, međutim Kineskinja je u drugom periodu igre furiozno krenula, stigla do četiri vezana gema i stekla dovoljnu zalihu za izjednačenje. Presudio je treći set u kojem je Olga imala vođstvo 4:0 i stekao se utisak da juriša ka drugom kolu kvalifikacija. Imala je servis, čak četiri gem lopte da povede 5:0, ali se Gao odbranila, te osvojila gem koji je potpuno odsekao krila Olgi.

Serijom od šest gemova Kineskinja je eliminisala Danilovićevu i sprečila je da posle Rolan Garosa gde je dobacila čak do osmine finala i Vimbldona gde se našla u 1. kolu, nastavi put i ka trećem grend slemu ove sezone.

Nešto kasnije, Nina Stojanović poražena je od 114. igračice sveta, Slovakinje Rebeke Sramkove za samo 75 minuta. Danilovićeva je na njujorškom betonu provela duplo više vremena.



tagovi

Olga DanilovićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara