Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Ništa od teniskog klasika u Ženevi: Novakov prvi rival je Nemac

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.05.24. | 16:11

Janik Hanfman u prvom kolu poslednjeg ATP turnira pred Rolan Garos pobedio Endija Mareja i sprečio 37. okršaj Srbina i Britanca

Mnoge je iznenadila vest da je Novak Đoković prihvatio specijalnu pozivnicu ATP 250 turnira u Ženevi, te da će uoči Rolan Garosa igrati u Švajcarskoj. Lider ATP liste se na ovaj potez odlučio zbog nedovoljnog broja mečeva uoči drugog grend slema sezone, a nakon što je izašao žreb, bilo je jasno da se krčka teniski klasik.

Novak je bio slobodan u prvom kolu, a potencijalni rival u drugom mogao je da mu bude Endi Marej. Mirisalo je na 37. okršaj dva teniska velikana, prvi od mastersa u Madridu 2022. godine, ali je Britanac podbacio i doživeo poraz od Nemca Janika Hanfmana - 2:0 (7:5, 6:2).

Izabrane vesti

Interesantno, bio je to Mareju prvi poraz od jednog nemačkog tenisera na šljaci još od 2010. godine, a Hanfman je nekadašnjeg svetskog broja jedan eliminisao za 106 minuta na terenu.

Očigledno da je Mareju još potrebno vreme da se vrati u bolji ritam, budući da je odigrao samo dva meča u Bordou otkako je u martu na mastersu u Majamiju doživeo rupturu ligamenata skočnog zgloba.

Prvi međusobni okršaj između Đokovića i Hanfmana, inače 85. tenisera sveta na programu je u sredu, 22. marta.


tagovi

Novak ĐokovićEndi Marej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara