"Troicki"
"Troicki"

Ništa od senzacije u finalu Štutgarta: Viktor se držao do 6:6, ali je onda Rafa dodao gas i uzeo prvu tituli na travi posle pet godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.06.15. | 16:01

Nadal u dva seta savladao Troickog - 7:6, 6:3

TroickiRafael Nadal je novi šampion ATP turnira Štutgartu, pošto je u finalu savladao Viktora Troickog sa 7:6(3), 6:3. Špancu je bio potreban jedan sat i 28 minuta da dođe do druge titule u sezoni, a prve na travnatoj podlozi još od 2010. godine.

Prvi nosilac Mercedes opena je tako na najbolji mogući način započeo sezonu turnira na travi, posle razočaravajućih rezultata na šljaci i eliminaicje u četvrtfinalu Rolan Garosa. Uprkos tome što je Srbin u prvom setu izgubio samo šest poena na svoj servis, dobrom igrom u taj brejku Nadal je uspeo da iskoristi blagi pad koncentracije protivnika i posle 49 minuta povede sa 1:0 u setovima.

Izabrane vesti

NadalU drugom setu, Nadal je podigao nivo igre, dok je Troicki imao problema da nastavi da servira kao u prvom setu kada je upisao četiri as udarca. U četvrtom gemu drugog seta, Nadal je napravio brejk i potom uspešno osvajao svoje servis gemove. „Bik sa Majorke“ nije dozvoljavao brejk šanse protivniku kao što je to činio u prvom setu, pa je bez većih problema uspeo da dođe sigurne pobede.

Nadal je ovom pobedom osvojio prvu titulu na travi posle trofeja na Vimbldonu 2010. godine kada je savladao Čeha Tomaša Berdiha. Od tada je još samo jednom došao do nekog finala, kada je godinu dana kasnije na istom turniru izgubio od Novaka Đokovića. Španac je titulom u Štutgartu osvojio 250 ATP poena i došao do 66. trofeja u karijeri, dok je Troicki zaradio 150 poena i posle odličnog rezultata u nemačkom gradu očekuje ga skok na listi najboljih tenisera sveta.

(FOTO: Action images)


tagovi

Viktor TroickiRafael NadalATP Štutgartatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara