Nina Stojanović na pragu glavnog žreba US opena

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.08.19. | 09:45

Beograđanka danas igra finale kvalifikacija protiv domaće teniserke Tejlor Taunzend

Srpska teniserka, Nina Stojanović, na pragu je najvećeg uspeha u dosadašnjem toku karijere. Rođena Beograđanka će danas u finalu kvalifikacija za poslednji gren slem turnir u sezoni igrati protiv Amerikanke, Tejlor Taunzend, te će se nadati da će po prvi put u profesionalnoj karijeri zaigrati u glavnom žrebu nekog od četiri gren slema.

Nina Stojanović trenutno zauzima 166. mesto na WTA listi, a plasman u prvo kolo na US openu najverovatnije bi uspeo da je pogura ka plasmanu među 150 najboljih na svetu. No, to neće biti nimalo lako, pošto će preko puta biti domaća teniska uzdanica, Tejlor Taunzend koja se trenutno nalazi na 116. mestu na WTA listi.

Izabrane vesti

Amerikanka je na putu do finala kvalifikacija već uspela da bez ikakvih problema eliminiše još jednu srpsku teniserku, Nataliju Kostić, u dva seta, 2:0 (6:3, 6:1). Ove godine učestvovala je u glavnom žrebu sva tri gren slem turnira, ali za sada nije ostvarila neki preterano veliki uspeh.

Na Australijan openu izgubila je u prvom kolu od Sloan Stivens, na Rolan Garosu je od nje bila bolja Gabrinje Muguruza, takođe na prvoj prepreci, da bi na terenima Ol Ingland Kluba došla u drugo kolo, a tamo bila izbačena od Kiki Bertens.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara