Nina Stojanović lako protiv Samante Stosur

Vreme čitanja: 1min | čet. 12.09.19. | 13:30

Srpska teniserka bolja od nekadašnje šampionke US opena za plasman u četvrtfinale WTA turnira u Nančangu

Nina Stojanović igra najbolju sezonu u kratkoj profi teniskoj karijeri. Mlada, 23-godišnja Beograđanka je sve bolju formu dokazala i jutros u Kini, tačnije u Nančangu plasiravši se u četvrtfinale.

RASPORED MEČEVA (-6 Č)

Izabrane vesti

Devojka koja je ove godine od 252. stigla do sadašnje, njene rekordne 113. pozicije na svetskoj listi, u drugom kolu ovog takmičenja WTA Premier kategorije (tvrda podloga, 250.000 dolara) savladala je nekada jednu od najboljh teniserki sveta, šampionku US opena Australijanku Samantu Stosur sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:3.

Naredna protivnica trećem ženskom reketu Srbije biće sedmi nosilac turnira Katerina Kozlova sa kojom se nikada nije sastala. Ukrajinka sa bazom u Moskvi je trenutno 74. na svetu i omiljena podloga joj je baš tvrda. U Mozzart ponudi sa ovog turnira trenutno imamo samo jedan par četvrtfinala, a to je duel između Magde Linet i Rebeke Peterson, treće i pete nositeljke. Iako Šveđanka vodi sa 1-0 u međusobnim okršajima, prednost ovaj put dajemo Poljakinji i prolazu kvote 1,75.

Da podsetimo, 2015. Jelena Janković je upravo u Nnačangu osvojila jedan od svojih poslednjih turnira u blistavoj karijeri. Do danas je ostala jednina "nekineskinja" kojoj je to pošlo za rukom. Prošle godine najbolja je bila Ćijang Vang, trenutno 12. igračica sveta, četvrtfinalistkinja nedavno završenog US opena.

***kvote su podložne promenama

(Foto: MN press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara