Iga Švjontek (©Reuters)
Iga Švjontek (©Reuters)

Nije skroz podbacila: Iga Švjontek osvojila bronzu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 18:09

Medalja za Poljsku

Posle tri osvojena Rolan Garosa zaredom, odnosno četiri u poslednjih pet izdanja, Iga Švjontek je sa punim pravom bila viđena kao apsolutna favoritkinja za olimpijsko zlato. Poraz od Kineskinje Kinven Ženg je udaljio od sna, da objedini titulu na Rolan Garosu i olimpijsko zlato na istom mestu, ali je osigurala mesto na podijumu.

Poljakinja nosi bronzano odličje kući pošto je savladala Slovakinju Anu Karolinu Šmijedlovu sa 6:2, 6:1 za tik malo više od sat vremena. Uspela je Švojntek da se oporavi od srceparajućeg poraza i pokazala da je klasa pošto rivalki nije ostavila ni trunku mogućnosti da se uopšte bori za medalju.

Izabrane vesti

Duel je bio interesantan u njegovom startu. Švjontek je čak prva izgubila gem na svoj servis, ali ga je odmah vratila re-brejkom, da bi za vođstvo u setu vezala pet gemova! Stavila je do znanja Šmijedlovoj da nema šta da traži i da će uskoro biti počišćena. Slična priča bila je i u drugom setu, Slovakinja se držala do 1:1, a onda je Poljakinja ponovo vezala pet gemova i završila posao.

Za Šmijedlovu meč za bronzu svakako predstavlja veliki uspeh jer prethodnih godina nije baš bila reper za konstantnost u tenisu iako je možda i najbolji tenis igrala baš na šljaci.

Zato ovakav rasplet svakako ne predstavlja nikakvo iznenađenje. Pogotovo ne protiv jedne od najboljih na šljaci.

TENIS - OLIMPIJSKE IGRE

Meč za bronzu, petak:

I. Švjontek - A. K. Šmijedlova 6-2, 6-1

Meč za zlato, subota:

K. Ženg - D. Vekić


tagovi

Iga ŠvjontekPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara