Aleksandar Zverev (Reuters)
Aleksandar Zverev (Reuters)

Nije još osvojio turnir, ali niže pobede: Posle Nadala Saša precrtao još jednog veterana

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.05.24. | 19:17

Zverev u tri seta eliminisao i Davida Gofana

Ispostavilo se da je žreb Rolan Garosa bio suroviji po Rafaela Nadala, nego po Aleksandera Zvereva. Morali su Saša i Rafa jedan na drugog u prvom kolu, a kao što znamo, Nemac je eliminisao najdominantniju figuru u istoriji pariskog grend slema i za trenutak poverovao da je osvojio Rolan Garos. Tako je to kada pobedite čoveka koji je 14. puta podizao trofej musketara.

Ovo priznanje iz Zverevovih usta izašlo je nakon što je danas, u drugoj rundi izbacio još jednog, istina, daleko manje uspešnog veterana - Davida Gofana. Manje od dva i po sata bilo je dovoljno četvrtom teniseru sveta da eliminiše nekadašnjeg svetskog broja sedam - 3:0 (7:6, 6:2, 6:2).

Izabrane vesti

“Nakon što sam savladao Nadala, osetio sam se kao da sam već osvojio turnir. Ali ne. Dugačak je put do trofeja. Lepo je što imam dva slobodna dana", rekao je Nemac.

Ono što je najvažnije - niže Zverev pobede na šljaci. Osvojio je masters u Rimu prvi put od 2017. godine, dobio Nadala, sada i Gofana i polako ali sigurno se prifiliše kao punopravni kandidat za pehar u Parizu. Naredni rival biće mu 26. teniser sveta, Holanđanin Talon Grikspor.


tagovi

Aleksander Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara