Dona Vekić (©Reuters)
Dona Vekić (©Reuters)

Neverica i suze Hrvatice: Paolini okrenula Vekić za prvo finale Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 18:29

Neverovatna godina za Italijanku, na drugom grend slemu zaredom igraće za trofej

Veliki je borac Dona Vekić, napravila je rezultat karijere na Vimbldonu, ali do finala – nije mogla. Ponovo suze, samo što ovoga puta nisu bile radosnice. I neverica. Igrala je možda i najbolji tenis, imala vođstvo, kasnije i brejk u trećem setu, pa i mini-brejk, ali nije Osječanka ta koja ide u bitku za trofej, već – Jasmin Paolini!

Neverovatna godina je iza Italijanke. Bez zapaženijeg rezultata, a onda dva meseca i kusur iz snova. Prava bajka. Ušla je u finale Rolan Garosa, sada i Vimbldona, i to tako što je dobila maratom od skoro tri sata – 2:1 (2:6, 6:4, 7:6).

Izabrane vesti

Nikada do ove godine se Jasmin Paolini nije proslavila na travi, na njoj je bila poput Bambija na ledu. Proklizavala, znala bolno da se ugruva, međutim, poslednjih meseci igra kao u transu. Nije joj bitna podloga, ko je spram nje, da li joj okolnosti idu naruku, je li u zaostatku…

Bezmalo svaki meč je u stanju da dobije Italijanka.

Plesala je iznad ambisa, ništa nije mogla Doni Vekić u prvom setu. Bila je to igra mačke i miša, Osječanka je povlačila konce, smešilo se hrvatskoj teniseki prvo grend slem finale. Odjednom – potpuno drugačija Jasmin Paolini.

Počela je agresivnije da udara lopticu, bolje da se kreće po terenu. Uspela je da uđe u glavu Doni Vekić, da je izbaci iz zone komfora i u desetom gemu drugog seta oduzme servis Hrvatici. Za očekivati je bilo da bude u psihološkoj prednosti, a opet Italijanka je prva poklekla. I to već u prvom gemu odlučujućeg seta.

Oduzet servis na startu, sve se crtalo Doni Vekić da uđe u finale Vimbldona, da se bori za pehar u Ol Ingland klabu… Međutim, počela je sredinom seta strašno da oscilira. Obe su gubile servise, razmenjivale brejkove, otišao je meč u tajbrejk, a tamo se Jasmin Paolini bolje snašla.



tagovi

VimbldonVimbldon 2024Dona VekićJasmin Paolini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara