Nervozni Novak toplo-hladno do osmine finala

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.19. | 00:38

Tamo ga čeka Bautista Agut

Opet to nije bio onaj moćni Novak Đoković iz Australije, ali je opet i prosečna partija za njegove standarde bila dovoljna za pobedu. Baš kao u drugom kolu protiv Tomića, tako je Đoković i večeras protiv Delbonisa u trećem kolu igrao toplo-hladno i pobedio.

Đoković je u čudnom meču slomio otpor Delbonisa, ali i izgubio prilično živaca dok to nije uradio – 7:5, 4:6, 6:1. Najbitniji je plasman u osminu finala, a tamo ga čeka znatno teži zadatak u vidu Roberta Bautiste Aguta.

Izabrane vesti

U prvom međusobnom okršaju, Delbonis se pre svega pokazao kao protivnik koji može da iznervira Novaka. Igrom, naravno. Nije se predavao nijednog trenutka, sa svakim dobrim potezom je značajno dobijao na samopouzdanju da bi u drugom setu počeo da pravi neke spektakularne poteze na koje Novak nije imao odgovor. Što mu je palo prilično teško s obzirom na nekoliko nervoznih i ljutitih reakcija.

A ništa nije nagoveštavalo da će Delbonis biti ovako tvrd orah...

Đoković je počeo odlično, servis ga je dobro služio i već u četvrtom gemu je napravio brejk. Kontrolisao je situaciju i bez izgubljenog poena dobio srevis gema za 5:2. Potom je propustio set loptu na servis Argentinca i ubrzo mu dozvolio da se potpuno vrati u meč. Delbonis je napravio ribrejk u devetom gemu, a potom i izjednačio. Uspeo je Novak da prekine taj nalet, da se sabere kada je bilo najvažnije i da drugim brejkom osvoji set.  

Izgledalo je da je Novak slomio žilavog Argentinca i opet je dobro otvorio set. Lako je osvojio prva dva gema na svoj sevris i napravio brejk u četvrtom za 3:1. Delovalo je da je to kraj, ali je Delbonis počeo da pogađa neke neverovatne poene. Vratio je brejk i izazvao nervozu kod Đokovića koju je Srbin iskalio razbijanjem reketa. Ali, ni izliv besa nije probudio Novaka, niti je uplašio Delbonisa. Argentinac je ušao u seriju i izjednačio na 3:3, a onda novim brejkom i preokrenuo za prvo vođstvo u setu! Imao je Novak čak tri šanse za brejk i 5:5 ali ih je propustio i postajao je sve nervozniji. Delbonis je servirao za set i nije se uplašio. Od tri vezane set lopte, iskoristio je prvu.

Po matrici iz prva dva seta, Novak je i treću deonicu počeo u istom stilu. Oduzeo je servis Delbonisu u četvrtom gemu, potvrdio ga u narednom za 4:1. Ali ovaj put nije dozvolio Argentincu da mu još jednom zakomplikuje život. Još jednom je napravio brejk i ubedljivim rezultatom osvojio set. Posle dva sata igre je rešio meč u svoju korist. Na kraju je utisak dobar. Đoković je u osmini finala.

(FOTO: reuters)


tagovi

Novak ĐokovićFederiko DelbonisATP MajamiATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara