""
""

Namuči se Nole, ali je Kližan slomljen! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.17. | 08:45

Rival u narednom kolu Akapulka mu je Argentinac Del Potro

Novak Đoković je trijumfalno krenuo u osvajanje Meksika. Prva prepreka na ATP turiniru u Akapulku bio je Slovak Martin Kližan, kojeg je drugi teniser sveta posle velike borbe savladao sa 2:0 (6:3, 7:6).

Izabrane vesti

Bio je to meč pun uspona i padova za srpskog asa, ali pobedi se, kao i poklonu, u zube ne gleda. Imao je Kližan dve brejk šanse u prvom setu, ali je Novak bio smiren i odmeren u tim situacijama i nije dozvolio nikakvo iznenađenje. Zato ga je ubedljivo dobio sa 6:3.

Drugi set doneo je mnogo neizvesniji tenis, a Kližan, inače 62. teniser sveta, uspeo je da dobije čak četiri uvodna gema. Ipak, Novak je u tim trenucima pokazao koliko je mentalno jak, pa je uzvratio sjajnom serijom i pomoću dva vezana brejka stigao do izjednačenja od 4:4. Kako su obojica bili precizni na svoj servis, odlučio je taj-brejk u kojem je Đoković bio bolji i zabeležio prvi trijumf posle šokantne eliminacije na Australijen openu.

Po načinu na koji je proslavio pobednički poen, videlo se koliko ova pobeda znači Novaku.
„Uvek je teško dobiti prvi meč na turniru, ali sam srećan zbog načina na koji sam igrao, posebno u prvom setu. Nadam se da ću nastaviti tako“, poručio je Đoković.

Naredni rival Novaka Đokovića na turniru u Akapulku biće Argentinac Huan Martin del Potro, koji je posle velike borbe ipak eliminisao Fransou Tijafoa, tek 89. tenisera sveta -  2:1 (6:4, 3:6, 7:6).

Zanimljivo, Srbin nije gledao ovaj meč, a objasnio je i zašto.
„Delpo igra kasno uveče, a ja moram u krevet“, poručio je Novak Đoković.

Duel Đokovića i Del Potra na programu je sutra rano ujutru (05.00), a sve kvote za ovaj meč pogledajte OVDE

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Novak ĐokovićAkapulko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara