Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal ubacuje u veću brzinu i hvata zalet za 21. grend slem, njegova mini verzija oduvala Lajovića

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.01.22. | 07:34

Karlos Alkaraz u tri seta bolji od srpskog tenisera

Čak ni u situaciji kada nema Novaka Đokovića na njegovom “omiljenom” grend slemu, Rafael Nadal nije prvi favorit u Melburnu. Istisnuli su ga Danil Medvedev i Aleksander Zverev iz najužeg kruga, ali daleko od toga je Bik sa Majorke bezopasan. Pitanje je hoće li imati bolju priliku da se domogne 21. grend slema od ove. Kolena mu jesu potrošena, beton mu nije najdraža podloga, ali će da upre svom snagom kako bi uneo još jedna grend slem trofej u vitrine i poveo u trci za najvećeg svih vremena.

Protutnjao je Rafael Nadal do trećeg kola, zgromio je Janika Hanfmana, a nije se ni oznojio. Preslišao je nemačkog tenisera za manje od tri časa igre i pokazao mu je gde je sve “šupalj” - 3:0 (6:2, 6:3, 6:4).

Izabrane vesti

Janik Hanfman nije uspeo da pruži značajniji otpor španskom teniseru i izmori ga pred meč sa boljim iz duela Hačanov - Bonzi. Ni u drugom međusobnom susretu na grend slemu Nemac nije uspeo da uzme ni set Rafaelu Nadalu. Susreli su se Nemac i Španac pre dve godine na Rolan Garosu, a Nadal je bio ekspresan - trijumfovao je za manje od dva časa, u tri seta. Ispustio je samo šest gemova... S te tačke gledišta Nemac je napravio pomak, pošto je sada Špancu otkinuo tri gema više i duže ga zadrđao na terenu.

U prva dva seta Nadalu je bilo potrebno vreme da uhvati nit Hanfmanove igre, pa su brejkovi stizali tek u drugoj fazi seta, dok je u trećem Bik sa Majorke oduzeo servis rivalu već u trećem gemu. Nije Španca sjajno služio servsi, dešavalo je da se zataji, ali je Nadal uprkos toj činjenici u vosokom procentu spasavao brejk-lopte. Protiv Janika Hanfmana čak 12 puta.

Miomir Kecmanović je prvi put ušao u treće kolo Australijan opena, ali tu neće biti još jednog srpskog tenisera. Dušan Lajović poklekao je već na drugom koraku i srpska kolonija u Melburnu sve je kraća i kraća. Od Beograđanina je bolji bio Karlos Alkaraz - 3:0 (6:2, 6:1, 7:5).

Mnogi Alkaraza upoređuju sa najboljim španskim teniserom. Nazivaju ga “mini Rafa” i nastavi li da radi na sebi, u perspektivi bi mogao Alkaraz da popuni trofejnu salu, mahom isunjenu peharima iz mlađih uzrasta, i nekim grend slemom. Pokazao je već u Americi da je kadar da iznenadi.

Nemoćan je bio Lajović u drugom kolu. Samo jednom došao je u priliku da napravi brejk, ali je Alkaraz iako sateran uz zid uspeo da se izvuče iz te situacije. S druge strane, srpski teniser je delio brejk prilike i šakom i kapom. Od njih 11 Španac je iskoristio pet. Odlično je servirao španski teniser, a pravi test njegovih mogućnosti biće potencijalni duel u trećem kolu sa Mateom Beretinijem.

REZULTATI TREĆEG DANA TAKMIČENJA

Oskar Ote – Lorenco Sonego 1:3

Miomir Kecmanović – Tomi Pol 3:0

Talon Grikspor – Pabo Karenja Busta 2:3

Rejli Opelka – Tominik Kefer 3:0

Sebasijan Kordan – Korentan Mute 3:2

Son-Vo Kvon – Denis Šapovalov 2:3

Janik Hanfman – Rafael Nadal 0:3

Karlos Alkaraz – Dušan Lajović 3:0

Stefan Kozlov – Mateo Beretini 1:3

Radu Albot – Aleksandar Vukić 3:0

Hubert Hurkač – Adrijan Manarino 0:3

Karen Hačanov – Bendžamin Bonzi 3:0


tagovi

Rafael NadalKarlos AlkarasDušan LajovićAustralijan openAustralijan open 2022ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara