Nadal protutnjao do finala, protiv Medvedeva za 19. grend slem trofej

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.09.19. | 08:45

Španac i Rus sa po 3:0 prošli kroz polufinala

Ni gram neizvesnosti. Kada namiriše šansu da dograbi novi grend slem trofej, Rafael Nadal „kida“ kao ajkula. I zato Mateo Beretini nije imao nikakvu šansu u polufinalu US opena. Uspeo je da se set drži ravnopravno u igri, a onda je prosto pao. Španski as je sa 3:0 razbio Italijana – 7:6, 6:4, 6:1.

Nadal je protutnjao do finala i boriće se u nedelju za svoj 19. grend slem trofej u karijeri. Boriće se da dođe na pehar zaostatka do Rodžera Federera i da potpuno zakuva priču o Najboljem svih vremena.

Izabrane vesti

Imao je dosta šansi Rafa da i u prvom setu sve bude lakše po njega. Imao je šest brejk lopti, ali nije uspeo da iskoristi nijednu. Zato je u taj brejku bio bolji sa 8:6. U drugom setu jedan brejk, za 4:3, bio je dovoljan da se dobije i set. Treći je već bio čista egzekucija, pošto je Beretiniju bilo jasno da za njega tu sreće nema, da je Nadal brzi voz koji više ne može da se stigne.

Može Italijan da bude prezadovoljan nastupom na US openu, od ponedeljka će biti 13. igrač sveta.

Drugi finalista turnira u Njujorku je Danil Medvedev. Ruski teniser je najboljih mesec dana u karijeri krunisao plasmanom u finale grend slema. I on je bio ubedljiv, sa maksimalnih 3:0 pregazio je Grigora Dimitrova – 7:6, 6:4, 6:3.

Medvedev je u zagrevanju za US open osvojio masters u Sinsinatiju, a sada ima šansu da zgrabi i prvi grend slem pehar u karijeri. Kako god da prođe finale, on će od ponedeljka biti četvrti igrač planete.

Duel Rusa i Bugarina obilovao je brejkovima, pogotovo u drugom setu (pet brejkova), ali na izmaku dva sata i 41 minuta igre Medvedev je izašao kao pobednik.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara