(Reuters)
(Reuters)

Nadal prošao u polufinale posle dve godine čekanja

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 18:25

Španac posle četiri sata u završnici turnira u švedskom Baštadu

Polako, baš polako, hvata Rafael Nadal voz koji tutnji ka Parizu. Jedan od ciljeva koje je zacrtao jeste da se pojavi na Olimpijskim igrama i proba da osvoji medalju, a signal da bi mogao i u fizičkom i u mentalnom smislu da podnese naporne mečeve, kao što je činio nekad, pre silnih povreda, dobio je tokom meča sa Marijanom Navoneom u Baštadu. Španac je savladao 36. igrača na ATP listi posle pravog pravcatog teniskog maratona, trajao je čak četiri sata i jedan minut.

Bilo je iscrpljujuće za obojicu, ali je Bik sa Maljorke uspeo da pronađe način da razoruža Argentinca, iako je ovaj dobio prvi set (7:6), da bi naredna dva pripala Rafi (oba puta po 7:5) za prvo polufinale bilo kog turnira još od Vimbldona 2022, na kome nije igrao, jer je predao Niku Kirjosu.

Izabrane vesti

Sve što je imao Nadal je ostavio na terenu Baštada. Vidno umoran, ali i dalje željan tenisa, uspeo je da prekrene rezultat u najdužem meču igranom u tri seta u poslednjih 15 godina. Bila je 2009, kad je u Madridu „ukrstio rekete“ sa Novakom Đokovićem i posle toga se nijednom nije desilo da na nekom turniru, van grend slem kategorije, toliko vremena provede na terenu.

Bilo je trenutaka kad sam kontrolisao meč, bilo je momenata u kojima je to radio Navone, a na kraju niko nije imao kontrolu. To je jedina istina“, pomirljivo je rekao Rafa.

Za plasman u finale igraće protiv Dujea Ajdukovića, jer Hrvat savladao Brazilca Tijaga Monteira, takođe 2:1.



tagovi

TenisRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara