Nadal: Posle prvog osvojenog Rolan Garosa rekli su mi da više neću moći da igram

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 15:32

"Zbog nepravilnosti u rastu leve noge", ističe Španac

Rafael Nadal je trenutno osvajač 20 grend slem titula, od toga ima 13 titula na Rolan Garosu i sa takvim učinkom je već sebi obezbedio mesto u istoriji belog sporta.

U intervjuu za Korijere dela Seru pričao je Španac o svojim počecima, a dotakao se i 2005. godine kada je prvi put osvojio Rolan Garos. Kada je dobio vrlo neprijatnu vest. A ona je glasila - nećeš moći više da igraš.

Izabrane vesti

"Tek sam osvojio svoj prvi Rolan Garos kada su mi rekli da više neću moći da igram zbog nepravilnosti u rastu leve noge", rekao je Nadal.

Potom je objasnio ozbiljost čitave situacije.

"Bol je bio toliko jak da sam trenirao sedeći na sredini terena i udarajući lopticu. Na kraju sam se oporavio zahvaljujući tretmanu koji je promenio položaj noge, ali onda su počela da otiču kolena", dodao je.

Naravno, kada je Nadal u pitanju uvek su interesantni njegovi rituali. Posebno oni prilikom servisa. Kaže da mu to sve pomaže pri koncentraciji.

"Nisam sujeveran niti sam rob rutine. Moj život se konstantno menja. Ono što ljudi nazivaju tikovima za mene je slaganje stvari u glavi koja je kod mene često u neredu. Sve moje rutine su način koncentracije", ispričao je Rafa Nadal.

Mnoge interesuje do kada će Rafael Nadal igrati profesionalno tenis?

"Kada dođe vreme, ja ću znati. Posvetiću se deci. Moja fondacija pomaže deci koja su u riziku od društvene izolacije. Pružamo hranu, obrazovanje i sport. Radim i na projektu "Više od tenisa" koji podržava 20 škola za decu s invaliditetom. U Indiji takođe imamo projekat pomoću kojeg deca u školama uče engleski jezik i informatiku", istakao je Nadal.


tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara