(©Reuters)
(©Reuters)

Nadal pobedom nad Borgom počeo pripreme za Pariz

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.07.24. | 17:47

Rafa slavio u Baštadu – 2:0

Posle skoro dva meseca provedenih van terena, Rafael Nadal je danas zvanično krenuo u pripreme za nastup na Olimpijskim igrama.

Španski as je propustio Vimbldon, trava ionako nikada nije bila njegova omiljena podloga, pa je nakon ranog ispadanja sa Rolan Garosa odlučio da pauzira sve do turnira u Baštadu, koji se igra na šljaci, isto kao Olimpijske igre.

Izabrane vesti

Rafa je danas u prvoj rundi turnira u ovom švedskom gradu pobedio Lea Borga, sina legendarnog Bjerna Borga, koji je inače tek 461. teniser sveta – 2:0 (6:3, 6:4). U narednom kolu Nadal će za protivnika imati Kamerona Norija, koji je na turniru peti nosilac.

U prvom setu Nadal je napravio brejk za 3:1 i lako ga sačuvao do kraja, nije protivniku dozvolio nijednu priliku da mu odgovori na isti način. U drugom setu Rafa je odmah napravio brejk i jednako lako sačuvao svoje servis gemove do kraja, do pobede.

Ipak, u narednoj rundi čekaće Nadala dosta teži protivnik od mlađanog Borga.

Nadal je ove godine, osim turnira u Brizbejnu na početku godine, igrao isključivo na šljaci: u Barseloni, Madridu, Rimu i na Rolan Garosu, ali bez velikih uspeha. Najdalje je stigao u Madridu, gde ga je Čeh Lehecka eliminisao u osmini finala. A, Rafin plan je da u Parizu igra i u singlu i u dublu sa Karlosom Alkarasom.


tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara