©Reuters
©Reuters

Nadal: Ne mogu da predvidim svoj poslednji meč, ali će mi nedostajati takmičenje

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 17:23

Španac istakao da nije definisao kada će staviti tačku na bogatu karijeru

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza/

Porazom od Novaka Đokovića u drugom kolu Olimpijskih igara Rafael Nadal je stavio tačku na takmičenje u singlu, te će u konkurenciji za medalju u Parizu ostati još u dublu gde se takmiči u tandemu sa Karlosom Alkarazom. Eliminacija u duelu sa jednim od dva najveća rivala kroz bogatu karijeru nametnula je pitanje Špančeve budućnosti.

Izabrane vesti

"Sve ovde je posebno. Želeo sam da osvojim zlato, mislio sam o tome svaki dan. Svaki svakodnevno sam radio na tome i uvek razmišljam da li mi je naredni meč poslednji. Ja sam taj koji odlučuje, ali ko zna... Ukoliko osetim da ne mogu više fizički da podnesem, završiću. I dalje uživam u svemu ovome", rekao je Nadal.

Iako nije zadovoljan otporom koji je pružio, Nadal je istakao da vremenski uslovi nisu uticali.

"Sunce i vrućina su dobri za moju igru. Iako danas nisam uspeo da se pokažem u najboljem svetlu, toplo vreme je iz moje perspektive privilegija. Nisam bio na visokom nivou, za razliku od Novaka".

Španac na pitanje da li je ovo njegov i Novakov poslednji međusobni duel istakao da ne želi da nagađa ili predviđa budućnost.

"Ne mogu da predvidim šta će se dešavati na terenu, te ne mogu da kažem ni da li je ovo poslednji moj meč protiv Novaka".

Upravo u Parizu, doduše na Rolan Garosu, Nadal je ostavio najdublji trag tokom dosadašnje karijere, a aktuelno takmičenje moglo bi da bude poslednje u prestonici Francuske.

"Sve u životu ima početak i kraj. Nedostajaće mi da igram tenis. Faliće mi takmičarski dueli na ovim terenima. Radim što volim, i u tom smislu će mi nedostajati, ali ne mogu da se žalim jer igram 20 godina na najvišem nivou. Postigao sam mnogo toga, više nego što sam sanjao", kazao je Nadal.



tagovi

Pariz 2024Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara