©AFP
©AFP

Nadal bez trofeja 25 meseci, Portugalac ga zaustavio na korak od trona

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.07.24. | 17:03

Španca koštao maratonski duel u četvrtfinalu, ali i iscrpljujuće polufinale

Post Rafaela Nadala kada su u pitanju trofeji nastavljen je i posle finala u Baštadu gde je Španac poražen od Nuna Borgesa 6:3, 6:2.

Bivši prvi reket sveta platio je ceh prethodnih duela s obzirom na to da je i u polufinalu i četvrtfinalu turnira u Švedskoj do pobede stizao u tri seta.

Izabrane vesti

Susret četvrtfinala protiv Mariana Navonea je trajao četiri sata i očigledno je ostavio traga, te je Nadal i na narednom koraku, protiv Duja Ajdukovića bio u podrteđenom položaju, ali je uspeo da režira preokret i plasira se u finale.

Poslednji meč na putu do trofeja doneo je ipak nepremostivu prepreku za Španca koji je oscilacije pokazao već u uvodnim gemovima s obzirom na to da je pretrpeo brejk već na početku duela. Usledio je niz od četiri ribrejka pa je Portugalac posle šest gempova imao prednost 4:2.

Uz osvojen gem na svoj servis Borges je napravio krucijani korak ka osvajanju seta čime je najavio nastavak Nadalovog posta.

Iako je iskusni španski teniser uspeo da spase brejk loptu u prvom gemu nastavka, pri rezultatu 2:2, usledila je serija 51. reketa sveta koji je sa dva brejka napravio seriju od četiri vezana gema i tako došao do trofeja.

Porazom u finalu Nadal je propustio priliku da osvoji prvi trofej od Rolan Garosa održanog pre dve godine čime je produžio post koji traje od juna 2022, odnosno 25 meseci


tagovi

Rafael NadalBaštad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara