(AFP)
(AFP)

Na šta liči Holger Rune: Izgubio na tri vezana turnira zaredom čim je počelo

Vreme čitanja: 1min | sub. 21.09.24. | 13:59

Danas posle američke loše započeo i azijsku turneju

Možda previše očekuje(mo). Jeste Holger Rune dobio Novaka Đokovića pre dve godine u Beriju, osvojio pariski Masters, govorilo se tad o njemu kao velikoj nadi svetskog tenisa, budućem „broju jedan“, ali Danac nikako da pokaže da je ravnopravan član nove generacije u kojoj su odavno Karlos Alkaras i Janik Siner, pre svih.

Mladi Skandinavac je u užasnoj formi, što je potvrdio na početku takmičenja u kineskom Hangžuu. Iako je na ATP listi rangiran kao 14. reniser sveta Rune je dozvolio sebi da izgubi od Jasutake Učijame – 0:2 (5:7, 4:6). Koliko je ovo bolno za Holgera vidi se na osnovu podatka da je 32-godišnji Japanac tek 160. na planeti.

Izabrane vesti

Možda ishod nije toliko iznenađujući, ako se zna da je Rune na staru US opena izgubio od Amerikanca Brendona Nakašime, a pre toga u Sinsinatiju poklekao pred Fransisom Tijafoom, u polufinalu.

Za momka koji je ne tako davno govorio da će, možda, imati više grend slem titula od Karlosa Alkarasa kad on i Španac okončaju karijeru, mora da je deprimirujuće što na terenu deluje obezglavljeno. Uostalom, u 2024. nije osvojio ništa. Ovakvom formom će teško promeniti utisak o sebi.



tagovi

Holger RuneTenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara