Lorenco Muzeti (©Reuters)
Lorenco Muzeti (©Reuters)

Muzeti i Đoković ponovo jedan protiv drugog, sada ne mogu do tri ujutru

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 19:48

Tejlor Fric poražen u pet setova

Novak Đoković je dobio lep poklon od Aleksa De Minora i nije morao da pusti grašku znoja za polufinale, a nekoliko sati kasnije saznao je i da mu je protivnik za finale Lorenco Muzeti!

Italijan je nadigrao Tejlora Frica posle tri i po sata sa 3:6, 7:6(5), 6:2, 3:6, 6:1 i ostvario najveći uspeh dosadašnje karijere na Vimbldonu pošto dosad nikada nije išao dalje od trećeg kola.

Izabrane vesti

Ponovo će se oči u oči naći Novak Đoković i Lorenco Muzeti, tek nešto više od mesec dana pošto su odigrali susret za pamćenje na Rolan Garosu koji je trajao četiri i po sata i završio se nešto posle tri časa ujutru!

Srećom po obojicu, zbog striktnih pravila na Vimbldonu, ovog puta neće moći da igraju posle 23 časa po britanskom vremenu, a ni raspored sada nije tako gust kao što je bio u uvodnim rundama grend slema na šljaci. Novak Đoković tu pobedu nad Italijanom u trileru od pet setova pamti i po tome što se već u sledećem meču povredio, zbog čega je morao na operaciju meniskusa od koje se srećom čudesno brzo oporavio.

Sličan problem, ali i oporavak imao je svojevremeno Tejlor Fric koji je danas umalo susret završio ranije. I to bukvalno poen pre kraja! Pokušao je Amerikanac da istrči na mrežu kako bi stigao Muzetijevu skraćenu loptu, ali mu je u toj jurnjavi 'propalo' koleno i uopšte nije izgledalo naivno na prvi pogled. Čak se i Fric uplašio sedeo je jedno vreme na travi i držao se za koleno, dok je Muzeti preko mreže pokušao da sazna kako mu je i da li mu treba pomoć. Sve se, srećom, završilo bez posledica i Fric je uspeo da odigra poslednji poen koji je Muzeti rešio u svoju korist i bukvalno ekspresno je rešio odlučujući period meča.

Muzeti je pobedu zaslužio, iako je i sam bio na ivici ambisa. Posle dva vezana seta u svoju korist, dozvolio je Fricu da se izdigne i napumpa mišiće, pa je izgledalo kao da Italijanu čak susret izmiče iz ruku. Fricu je bio dovoljan jedan brejk da odvede meč u taj-brejk gde je ipak doživeo debakl. Italijanski teniser, poznat po svom bekhend 'slajsu' vezao je pet gemova uz jako mali otpor protivnika. Muzeti je izgledao jako dominantno i uspeo je da slomi duh Fric već u drugom gemu, odnosno prvom na servis protivnika, posle čega mu se otvorio auto-put do pobede. Cela osnova njegovog trijumfa i pre svega odlične igre u petom setu bio je njegov servis, za koji Amerikanac nije imao rešenje.

Prema trenutnom rasporedu, Đokovićev i Muzetijev okršaj biće drugi drugi na programu u petak, dok prvi između Karlosa Alkarasa i Danila Medvedeva počinje oko 14 časova.


tagovi

Lorenco MuzetiTejlor FricVimbldon 2024Vimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara