Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Muguruza rekla ono što mnogi misle: Nadal je spreman za penziju

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 15:53

“Mislim da je dao sve što je mogao“, kaže bivša španska teniserka

Probao je na Australijan openu, ispao je u drugom kolu. Potom i na njemu omiljenom Rolan Garosu, Aleksander Zverev ga je izbacio na samom startu. Ni na Olimpijskim igrama nije bilo mnogo bolje… Vimbldon je propustio, US open takođe morao da otkaže, juče odjavio i učešće na Lejver kupu. Nije mali broj onih što misle da samo odlaže neizbežno, a Garbinje Muguruza nema problem da to i kaže – Rafael Nadal je ‘zreo‘ za penziju.

Bivša španska teniserka, koja je u aprilu ove godine odlučila da završi igračku karijeru, smatra da je i njenom sunarodniku vreme da učini isto.

Izabrane vesti

"Spreman je… Njegovo telo, mozak, sve… Vreme je da takođe uživa sa svojim detetom! Vidim ga stalno kako se smeje sa svojom bebom. Pitam ga:‘Što si i dalje na terenu? Idi kući, uzmi brod, idi na Majorku.‘ Mislim da je dao sve što je mogao", izjavila je Muguruza za tennis.com.

Osvajačica dve grend slem titule (po jedne na Rolan Garosu i Vimbldonu) otkrila je kako je Nadal u jednom njihovom razgovoru otkrio da bi do kraja godine mogao da odsvira kraj.

"Teško je pročitati ga. Vrlo je stidljiv. Pričali smo malo na dodeli Laureus nagrada u Madridu ranije ove godine. Rekao mi je:‘Ovo je moja poslednja godina‘, ali nije podelio ništa više od toga sa nama. Ne bih da mu postavljam lična pitanja."

Prisetila se Muguruza i trenutka kada je ona odlučila da se povuče iz tenisa.

"Bila sam spremna… Život mi je slao signale. Samo sam se radovala sledećem poglavlju života. Mislila sam da ću više biti kući, ali ispostavilo se da sam stalno napolju – na lep način. Ne stresiram se, ne nosim sa sobom svojih 55 reketa, nisam nervozna. Srećna sam što mogu ovako da putujem. Sada samo radim stvari koje ranije nisam mogla, provodeći vreme sa voljenima. Više osećam tu privatnu stranu, ranije sve je bilo tako profesionalno", prisetila se 30-godišnja bivša teniserka.


tagovi

Rafael NadalGarbinje Muguruza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara