Mora da se zna ko je glavni - Đoković dobio Nadala i izjednačio na 1:1 u finalu ATP Kupa

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.01.20. | 12:24

Odličan meč, njih dvojica ne umeju drugačije, Srbija u dublu napada titulu

Sjajan način da se započne 2020. godina. Čekali su svi duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a ova dvojica nisu izneverila. U okršaju u finalu premijernog ATP Kupa Đoković je bio bolji sa 2:0 (6:2, 7:6) u setovima i na taj način je Srbija izjedačila na 1:1. Odlučivaće dublovi!

Prvi set je Novak glatko dobio, u drugom je viđena bitka do istrebljenja, a u taj-brejku je Đoković u fantastičnoj atmosferi u Sidneju - kao da se igralo u Beogradu - uspeo da dobije i završi meč već posle dva odigrana seta. Na ovaj način zaradio je i 250 ATP poena.

Izabrane vesti

Kako je samo Novak Đoković dobro odigrao u prvom setu, praktično je pometlao Rafaela Nadala uz veliku podršku navijača sa tribina, a obe te stvari se nisu dogodile Rafi koji je čak poslao nekoliko poruka navijačima.

Na terenu je postojao samo jedan igrač, igrač koji je držao sve konce u svojim rukama. Zato i ne čudi što je Novak dobio prvi set sa čak 6:2! Meč je počeo tako što je Novak napravio odmah jedan brejk na startu i odmah je stavio do znanja Nadalu ko je glavni. Svi udarci su ga služili baš onako kako treba i prvi set u obračunu ova dva velika rivala pripao je srpskom teniseru.

Posebno je servis bio impresivan, pa zato nije ni čudilo što je Nadal bio u problemu da uzme poene kada prima servis, čak i on koji spada u fantastične ritern igrače. To je Novak demonstrirao i na startu drugog seta, a Rafa je konstantno imao ljutit izraz lica.

U drugom poluvremenu je i Španac počeo da pruža bolju igru, pa smo dobili i veću borbu, pa samim tim i bolji tenis. Gledali smo razmene kakve mogu da pruže samo ova dvojica igrača, a drugi set se sledstveno tome rešavao na razliku. U 11 gemu je Nadal pogodio ćošak terena, a zadobio je i aplauz Đokovića za taj potez. A potom je poslao i atomski bekhend koji je završio kao viner. I tako je poveo sa 6:5. I tako je drugi set otišao u taj-brejk.

A tu Novaku niko ne može ništa.

Pogotovo kada je ovakva podrška kao što je bila u Sidneju. Sada slede dublovi i tu će se odlučivati o tituli.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara